Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνες ιδεοληψίες απειλούν την χώρα


Όχι ξανά 2008

Tου Άγη Βερούτη

Ο Ερντογάν καθοδηγεί μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά σύνορα με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα. Κοινό μυστικό. Δεν μπορεί όμως να αποσταθεροποιήσει μια χώρα χωρίς να αποσταθεροποιήσει τη νόμιμη κυβέρνησή της.

Είναι προφανές ότι η υπερσυγκέντρωση οικονομικών μεταναστών από χώρες όπως το Κογκό, η Σιέρα Λεόνε, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αλγερία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν δρομολογείται εδώ και χρόνια με τη συνδρομή της Turkish Airlines μέσω φτηνών αεροπορικών εισιτηρίων από τις χώρες αυτές ως την Τουρκία (ενίοτε και με λιγότερο από €50), συν την απόδοση τουρκικής βίζας από τις χώρες του Μεγάλου Μαγκρέμπ, με μόνη προϋπόθεση την πληρωμή $100 για την έκδοσή της. Έτσι εξηγούνται και τα 4 εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία, εν αναμονή για να περάσουν στην Ευρώπη. Αλλιώς άνθρωποι που ζουν με $500 τον χρόνο δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν ως τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης από τις χώρες τους, με τα πόδια...

Η ανάμιξη πραγματικών προσφύγων από τον πόλεμο της Συρίας, οικονομικών μεταναστών που κατά κανόνα είναι νεαροί άνδρες από φτωχές χώρες που δεν έχουν πόλεμο τουλάχιστον προς στιγμήν και αποσταθεροποιητικών πιθανών στοιχείων όπως πρώην τζιχαντιστές του ISIS (σαν αυτούς που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη προσφάτως να πολεμήσουν τον στρατηγό Χαφτάρ, υποσχόμενος να τους δώσει τουρκικό διαβατήριο άμα τη επιστροφή τους) και πιθανώς πρακτόρων της ΜΙΤ που με μια εντολή θα μπορούσαν να διοργανώσουν επεισόδια στους καταυλισμούς προσφύγων ανά την Ελλάδα και ειδικά στα παραμεθόρια νησιά (όπως την προηγούμενη βδομάδα), αποτελεί ένα εκρηκτικό μίγμα που δυστυχώς λόγω των αργών αντανακλαστικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα σήμερα μόνη της. Και το κάνει.


Τα παραπάνω συνιστούν σε λεγόμενη "ασύμμετρη απειλή” δηλαδή υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις. Είναι ασύμμετρη διότι δεν μπορεί ευθέως να αμυνθεί κάποιος από αυτήν. Για τον λόγο αυτό και πάντα μπροστά βάζουν γυναίκες, νήπια και βρέφη, που χρησιμοποιούν για ασπίδα και για προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας, βάζοντάς τα πάνω από καπνό φωτιάς για να κλαίνε όταν τα πάνε μετά στις κάμερες για να διαμαρτυρηθούν ότι τα δακρυγόνα φταίνε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ή πετώντας τα στην παγωμένη θάλασσα για να προστρέξει το λιμενικό να κάνει διάσωση και να μπορέσουν να αποβιβαστούν μαζί τους στα παραμεθόρια νησιά.

Ευτυχώς για όλους μας όμως που η Ελλάδα έχει κανονική κυβέρνηση σήμερα, η οποία υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας, διαφορετικά η εισροή των παραπάνω "δια της βίας εισερχόμενων στη χώρα μεταναστών” θα ήταν κατακλυσμιαία.

Ορισμένοι δυστυχώς μέχρι και τη λέξη "εισβολείς” αμφισβητούν ευθέως και επιχειρηματολογούν για τους πρόσφυγες που αποτελούν τη συντριπτική μειοψηφία, ξεχνώντας ότι ίσως και πάνω από το 90% των δια της βίας εισερχομένων δεν είναι πρόσφυγες.

Η ευθεία αμφισβήτηση των επιλογών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσπαθώντας να διχάσουν ουσιαστικά και εκουσίως την κοινή γνώμη της χώρας, δημιουργεί ερωτήματα για το ποιο ρόλο ακριβώς παίζουν τέτοιες ενέργειες, τι όφελος έχουν και για ποιον... Σίγουρα πάντως δεν βοηθούν στη σταθεροποίηση.

Οι κυβερνήσεις αποσταθεροποιούνται τόσο από έναν εξωτερικό εχθρό που είναι φανερός, όσο κι από κάποιον εσωτερικό που "κρύβεται” και είναι και πιο επικίνδυνος.

Κραυγές εναντίον της ίδιας της χώρας από Έλληνες και ευθεία αμφισβήτηση των αμυντικών ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνεισφέρουν στη σταθερότητα της χώρας εν μέσω ασύμμετρης επίθεσης στα σύνορά μας και στα διεθνή ΜΜΕ.

Όποιος ξεχνά το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το επαναλάβει!

Με μια προβοκάτσια της ΜΙΤ, μια μικρή έκρηξη στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη το 1955, βρήκε την αφορμή η Τουρκία να αφανίσει τον ελληνισμό της Πόλης. Η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν αντελήφθη έγκαιρα την τουρκική προβοκάτσια, ενώ η τουρκική προπαγάνδα φρόντισε έντεχνα να αποδώσει τον εμπρησμό στους Έλληνες, φανατίζοντας τον τουρκικό όχλο με συνδρομή από στίφη παρακρατικών, δήθεν αυθόρμητα κινούμενων πολιτών, που βανδάλισαν τις ελληνικές συνοικίες αφήνοντας 30 νεκρούς, εκατοντάδες βιασμένες ελληνίδες και λεηλατημένα σπίτια και καταστήματα. Το επίσημο τουρκικό κράτος, που κατά πάσα πιθανότητα οργάνωσε την επιχείρηση, παρίστανε την αθώα περιστερά κι απέδωσε την ευθύνη στους ελάχιστους Τούρκους κομμουνιστές που όμως δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια.

Μνήμες Δεκεμβριανών του 2008 όταν κάηκε όλη η Αθήνα ξυπνούν οι ενέργειες ακραίων κύκλων εντός της Ελλάδας τα τελευταία 24ωρα.

1. Απόπειρα κατάληψης Τρένου του ΟΣΕ στον Σταθμό Λαρίσης από 400 "αυθόρμητους μετανάστες” με στόχο τη δημιουργία ταραχών στα μετόπισθεν των ελληνικών δυνάμεων που μάχονται στον Έβρο. Ευτυχώς αποτράπηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.
2. Προχθεσινή επίθεση ψευτοπροοδευτικών βανδάλων στον σταθμό του Μετρό της Ακρόπολης με δήθεν αντιρατσιστικά συνθήματα και προφανή στόχο την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης.
3. Επίθεση με γκαζάκια στην οικία πολιτικού αρχηγού. Προφανής η απόπειρα φίμωσης μιας ενοχλητικής για την αριστερά φωνής όπως του Θ. Τζήμερου.

Πέρα από τα αναμφισβήτητα πραγματικά περιστατικά, πυκνώνουν ύποπτα καλέσματα σε δήθεν αντιρατσιστικά συλλαλητήρια κατά της Ελλάδας που διοργανώνουν ΚΚΕμλ-ΚΕΕΡΦΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΤΙΦΑ και λοιπές αριστερίστικες οργανώσεις, ξεσηκώνοντας τους εδώ μετανάστες, ενώ και κάποιοι φαινομενικά μετριοπαθείς δημοσιολόγοι εμφανίζονται με διασπαστικά μηνύματα προς την κοινή γνώμη και την κοινωνία.

Σε όλα αυτά τα αυθόρμητα καλέσματα όλως τυχαίως αναπαράγεται η Τουρκική Προπαγάνδα που α) έχει βασικό στόχο το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων με πιθανό απευκταίο αποτέλεσμα την κατάρρευση της χώρας και της κυβέρνησης και β) με κύρια επιχειρηματολογία τη δήθεν κακομεταχείριση "των καημένων των προσφύγων” (και των πρακτόρων της ΜΙΤ και των περιπλανώμενων τζιχαντιστών του Ερντογάν από τη Συρία που κρύβονται πίσω από τα ελάχιστα γυναικόπαιδα της πρώτης γραμμής και τους πραγματικούς πρόσφυγες.)

Ας φροντίσουμε λοιπόν να αποφύγουμε τα φαινόμενα του Δεκεμβρίου του 2008 που παρέλυσαν τη χώρα για πολλές εβδομάδες και απετέλεσαν προσκλητήριο "τρομοκρατικού τουρισμού” σε κακοποιά στοιχεία τόσο από χώρες της Βορείου Ευρώπης ως και Νοτίου Αμερικής που έρχονταν στην Ελλάδα για να κάψουν την Αθήνα καθώς ομολόγησαν αρκετοί από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες τότε, και ας επικεντρωθούμε στη στήριξη των ενεργειών της κυβέρνησης στον πόλεμο προπαγάνδας και μεταναστευτικών πιέσεων εντός και εκτός που απειλούν τη σταθερότητα.

Ας είμαστε σε εγρήγορση!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]