Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωβουλευτές ζητούν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό


Την άμεση ανάληψη δράσης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να δοθεί βιώσιμη λύση στην κρίση που έχει ξεσπάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ζητούν 57 ευρωβουλευτές από τέσσερις πολιτικές ομάδες (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά, RenewEurope) με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιοχάνσον.

Στην επιστολή τους σημειώνουν ότι "δεν πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από τα κράτη μέλη, που εμπλέκονται γεωγραφικά", αλλά για "ευρωπαϊκή ευθύνη" και "είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χειριστεί αυτή την κατάσταση μόνη της". Παράλληλα, ζητούν από τη χώρα μας "να συμμορφωθεί με όλους τους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες, καθώς και με την υποχρέωσή της για πρόσβαση στις νομικές και προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν τις νέες αφίξεις και τις διαδικασίες ασύλου".


Ζητούν επίσης την άμεση "σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποσυμφόρηση και εκκένωση από τα ελληνικά νησιά και τα χερσαία σύνορα, των ανθρώπων που αιτούνται διεθνή προστασία", καθώς και "άμεση μεταφορά τους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ". "Η ευθύνη της ντροπιαστικής παραβίασης πολυάριθμων θεμελιωδών δικαιωμάτων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι ευθύνη όλων μας", τονίζουν.

Μεταξύ άλλων καλούν να αναληφθεί άμεσα δράση ώστε να διασφαλιστεί ότι "η Τουρκία θα σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο, ως πολιτικό διαπραγματευτικό μέσο και ως μέσο γεωπολιτικής πίεσης προς την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]