Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Τον Απρίλιο θα είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία οι S-400


Τον Απρίλιο θα είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία οι ρωσικοί S-400 δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, ενώ πρόσθεσε πως έχει ήδη ζητήσει την αγορά συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το αμυντικό σύστημα που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία παρά τις αντιδράσεις της Ουάσινγκτον.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός που επετεύχθη χτες μετά τη μαραθώνια συζήτηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και αναμένεται να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ, τονίζοντας ότι όχι μόνο προστατεύει τα σύνορα της Τουρκίας, αλλά δημιουργεί τη βάση για περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή.


Όπως έκανε γνωστό ο Ερντογάν, τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ θα διατηρήσουν τη σημερινή τους μορφή παρά τις αλλαγές στη μορφή της επιχείρησης «Εαρινή Ασπίδα» διαβεβαιώνοντας ότι οι στρατιώτες της Άγκυρας απλά θα παρακολουθούν την τήρηση της κατάπαυσης πυρός, παρά θα «ελέγχουν το πεδίο».

Υπενθυμίζεται πως χτες ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στη Συρία πρεσβευτής Τζέιμς Τζέφρι αποκάλεσε την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία ως "σοβαρή ανησυχία".

Ο Τζέφρι πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Τουρκία φέρεται να πιέζει μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ικανοποίηση του αιτήματος αμυντικής βοήθειας στην Άγκυρα αναφέρει ο ιστότοπος Politico.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ήδη σφοδρές αντιδράσεις στο Πεντάγωνο, αφού αξιωματούχοι είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με δεδομένη την προϊστορία της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια κίνηση όσο δεν έχει ξεκαθαριστεί το "status των s400".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]