Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουρτς: Ο Ερντογάν θέλει να εκβιάσει και να γονατίσει την Ευρώπη


Ελλάδα και Αυστρία έχουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, τόνισε ο Σ. Κουρτς στις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή τους. Ευχαρίστησε τη χώρα μας για τις προσπάθειες να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα τονίζοντας ότι ο Τ. Ερντογάν κάνει επίθεση εκμεταλλευόμενος τους πρόσφυγες. «Θέλει να εκβιάσει την Ευρώπη και να τη γονατίσει».

Ακολουθούμε κοινό δρόμο πίσω από την Ελλάδα και ως Αυστρία θέλουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια με εξοπλισμό και προσωπικό. Σημείωσε ότι η χώρα διέθεσε 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο αυστριακός εξοπλισμός που σήμερα φτάνει στην Ελλάδα θα βοηθήσει την προσπάθεια μας, τόνισε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι σημαντικό ότι στον Εβρο θα κυματίζει και η Αυστριακή σημαία, όπως και η Κυπριακή καθώς και οι σημαίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών.


Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον αυστριακό καγκελάριο για τη συνεισφορά του και τόνισε ότι η ΕΕ έως τις 26 Μαρτίου και τη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να έχει αποκρυσταλώσει τη θέση της για την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση και αναγνώρισε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια πρόοδος καθώς οι ροές στα νησιά ήταν τις τελευταίες ημέρες μηδενικές.

Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με τη γειτονική χώρα. Αυτή η συνεργασία όμως μπορεί να προωθείται με όρους δικαιοσύνης και όχι με όρους εκβιασμού. «Η Τουρκία έχει το καθήκον που απορρέει από τη συμφωνία να συγκρατεί τις ροές και αφού το κάνει να επιβραβεύεται γι’ αυτό από την Ευρώπη».

«Είμαι σήμερα πιο αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος κοινός βηματισμός», συμπλήρωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]