Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Έφυγε από τις Βρυξέλλες χωρίς δηλώσεις


Μετά τη συνάντηση με Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν

Για περίπου μία περίπου ώρα συναντήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια των ΝΥΤ στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος έφυγε μετά το τέλος της συνάντησης χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Ωστόσο η συνέντευξη Τύπου του Σαρλ Μισέλ και της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν πραγματοποιήθηκε κανονικά. Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβλεπόταν να συμμετέχει στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ο τρόπος που έφυγε ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά στη συνάντηση.


Μισέλ: Δεν συμφωνήσαμε - Θετικό σημάδι η επανέναρξη συνομιλιών

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις δηλώσεις του είπε ότι υπήρξε ένα καλό σημείο εκκίνησης για την επανέναρξη των συνομιλιών και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές δεν έφτασαν σε συμφωνία. Ακόμη ο κ. Μισέλ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ομάδας με επικεφαλής τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, που θα αναλάβει έναν εκτενή διάλογο με ομάδα υπό την ηγεσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να διασαφηνίσουν τα σημεία της τρέχουσας συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό και να εντοπίσουν αν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης.

Φον ντερ Λάιεν: Ελλάδα και Τουρκία χρειάζονται στήριξη για το προσφυγικό

«οι μετανάστες χρειάζονται στήριξη, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη αλλά και η Τουρκία χρειάζεται στήριξη». Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στη «χαρτογράφηση των σημείων της Συμφωνίας που θέλουμε να συζητήσουμε» αλλά ξεκαθάρισε πάντως πως «είπαμε στον πρόεδρο Ερντογάν ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά, αρκεί αυτό να συμβεί και από τη δική του πλευρά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]