Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Εξετάζεται κλείσιμο σχολείων, περιορισμός μετακινήσεων λόγω κορωναϊού


Ο Τούρκος υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν διαπιστωμένα κρούσματα του νέου κορωναϊού, ωστόσο χαρακτήρισε ισχυρό αυτό το ενδεχόμενο

Αν και επισήμως κρούσματα η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει, το υπουργείο Υγείας της γείτονος δεν αποκλείει ακόμη και το κλείσιμο των σχολείων ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωναϊού.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, επανέλαβε σήμερα Τρίτη ότι δεν υπάρχουν διαπιστωμένα κρούσματα του νέου κορωναϊού (Covid-19) ωστόσο χαρακτήρισε ισχυρό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα και στην Τουρκία.


Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία της χώρας για ένα διάστημα, όπως επίσης και την έκδοση υπουργικής απόφασης οι δημόσιοι λειτουργοί της χώρας να περιορίσουν στο ελάχιστο τα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, έχουν σταματήσει οι χειραψίες, με πρώτο τον πρόεδρο Ερντογάν να μη χαιρετάει πλέον κανέναν ηγέτη δια χειραψίας, όπως πριν από λίγες ημέρες τον Βλαντιμίρ Πούτιν και χθες τους ηγέτες της Ε.Ε.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι οι άνθρωποι για ένα μήνα πρέπει να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότερο σε επαφή μεταξύ τους, να ταξιδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο στο εξωτερικό και κατά την περίοδο αυτή να μην έρχονται σε επαφή ειδικά με άτομα που έχουν απομονωθεί στο σπίτι και ηλικιωμένους.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]