Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν είναι η κλιμάκωση και το επεισόδιο


Την στιγμή που το σκληρό μαρκάρισμα Ελληνικής Αστυνομίας και Στρατού Ξηράς έχει πετύχει στον Έβρο, η ψυχραιμία χάθηκε ιδιαίτερα μετά τις αλλεπάλληλες απώλειες υλικού, όπως οι πλαστικές λέμβοι, αλλά και το ξεσκέπασμα όλων των ενεργειών που επιχείρησαν οι ένστολοι διακινητές.

Οι Τούρκοι, ξεκίνησαν τα προηγούμενα 24ωρα με άσεμνες χειρονομίες μόλις έβλεπαν Ελληνική περιπολία, για να καταλήξουν και σε βολές με τον φορητό τους οπλισμό. Βολές στον αέρα οι οποίες οι καλά γνωρίζοντες τους ήχους μέσα στη νύχτα, ομιλούν για κανονικά πυρά κι όχι για αβολίδωτα.

Οι Τούρκοι Commandos της αστυνομίας, όπως λένε στελέχη τα οποία έχουν γίνει πλέον η σκιά τους, επιδιώκουν με κάθε τρόπο και μέσο να δημιουργήσουν όχι μόνο κλίμα, αλλά επεισόδιο και μέσα από αυτό να επαναληφθούν στον Έβρο ημέρες του 1986, με σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Οι Τούρκοι την σθεναρή Ελληνική στάση την έχουν καταγράψει όχι ως αδυναμία αλλά ως μια πολύ σημαντική απάντηση απέναντι στην ασύμμετρη απειλή που οι ίδιοι άρχισαν και τώρα επιδιώκουν, να στρατιωτικοποιήσουν το ζήτημα αλλά και να το μετατρέψουν σ’ ένα θερμότατο επεισόδιο.

Και εκείνο που καταγράφει και αναλύει το Ελληνικό Επιτελείο είναι ότι σε λίγες ώρες έχουμε τρεις κορυφαίες στιγμές της Τουρκικής πρόκλησης, ως απάντηση στην σοβαρότατη γραμμή άμυνας της Ελλάδας.


Η πρώτη είναι οι βολές στον αέρα γεγονός που καταγράφεται ως μεθοριακό επεισόδιο από τη στιγμή που συμβαίνει ακριβώς πάνω στα σύνορα της παρέμβριας περιοχής.

Η δεύτερη είναι ο εμβολισμός του πλωτού του Λιμενικού και μάλιστα εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην Κω.

Η τρίτη είναι η υπέρπτηση πάνω από τον Βόρειο Έβρο των Τουρκικών αεροσκαφών, με τους κατοίκους στο Πύθιο, το Διδυμότειχο, τις Καστανιές να λένε ότι δεν είχαν δει ποτέ τους μαχητικά της Τουρκίας να πετούν πάνω από τα σπίτια τους, σε τόσο χαμηλό ύψος, των 500 μόλις ποδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή μέρα θεωρείται ακόμη και κρίσιμη διότι όλες οι πηγές που δίνουν στοιχεία στην Αθήνα, κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα «θερμή μέρα», με την Τουρκία να επιδιώκει να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε επίπεδο εντυπώσεων και στον επιχειρησιακό τομέα.

Επιδιώκουν τη θυματοποίηση

Το σκληρό pressing των Ελληνικών αρχών σίγουρα έχει φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα, όμως είναι αυτό που έχει κάνει την Άγκυρα και σε κεντρικό επίπεδο πλέον να ξεσπά.

Η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με ελεεινό τρόπο χαρακτήρισε ναζί τους Έλληνες, εκστομίζοντας ένα τεράστιο ψέμα.

Αυτή ακριβώς η αποστροφή στον λόγο του Τούρκου προέδρου, ενεργοποίησε τ’ αντανακλαστικά των ανώτατων Αξιωματικών που γι’ ακόμη μια φορά έσπευσαν να προκαλέσουν με κάθε τρόπο.

Αφού είχαν προηγηθεί δυο επεισόδια, με το Λιμενικό και με τους πυροβολισμούς στον Έβρο, οι υπερπτήσεις ήρθαν ώστε να εξυπηρετήσουν την μετέπειτα θέση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, όπου ζήτησε από τον Έλληνα πρεσβευτή να μην υπάρχει η προωθημένη θέση των Ελληνικών σκαφών, Λιμενικού, Πολεμικού Ναυτικού και Αμφίβιων Δυνάμεων, απειλώντας πως οι Τούρκοι θα υπερασπιστούν τα χωρικά τους ύδατα.

Πάντως σύμφωνα με Ανώτατες πηγές και η Ελλάδα αυτό κάνει, υπερασπίζεται με τον πιο ουσιώδη-τα τελευταία χρόνια- τρόπο τα Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματά της. Και σ’ ότι αφορά τα Ελληνικά πλωτά μέσα οι κυβερνήτες, όπως λένε με νόημα εκτός των ελιγμών αποφυγής γνωρίζουν πολύ καλύτερα και τους ελιγμούς εμπλοκής κυρίως από την ώρα που ένα Τουρκικό πλωτό θα επιχειρήσει να τους κυνηγήσει εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Οι κανονισμοί είναι σαφέστατοι σ’ αυτές τις περιπτώσεις και όλο το δίκιο, όπως κάθε φορά άλλωστε είναι με το Ελληνικό μέρος.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]