Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί είναι εταίροι και σύμμαχοι στα χαρτιά


Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μόνη αλλά ενωμένη τον Ερντογάν

Είναι ασυγκράτητος ο Ταγίπ Ερντογάν. Και δημιουργεί μία πολεμική ατμόσφαιρα γιατί το σχέδιο του ακριβώς είναι μία στρατιωτική επίθεση στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο, και το γνωρίζει.

Η πραγματικότητα επί του εδάφους στον Έβρο σίγουρα τον προβληματίζει. Διότι είδε την Ελλάδα να τολμά και να αντιστέκεται. Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση και στο Αιγαίο, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι υποχρεωμένες να σταματήσουν και εκεί τη συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή μέσω των μεταναστών και των προσφύγων. Η χρησιμοποίηση αυτών των άμοιρων είναι μία ποταπή και ελεεινή πράξη.

Οι Έλληνες επιτελείς είναι σίγουροι ότι μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα προσπαθήσει να στείλει και μέλη των παρακρατικών ομάδων, που χρησιμοποιεί ασύστολα στη Συρία και στη Λιβύη. Κάτι θα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς οι στρατιωτικοί μας. Τι ακριβώς είπε χθες ο Ερντογάν; Να σας το θυμίσω αν το ξεχάσατε: Ότι θα στείλει τους «κατατρεγμένους» και στη Μεσόγειο. Δημόσιος ο εκβιασμός στους άβουλους Ευρωπαίους:

«Οι ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν μόνο μέσω των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά θα εξαπλωθούν και μέσω της Μεσογείου», είπε ο σχιζοφρενής ηγέτης της Τουρκίας…


Τι άλλο εκστόμισε χωρίς ντροπή ο Ταγίπ Ερντογάν; Ότι οι Έλληνες είναι ναζί. Ποιος μιλά; Ο άνθρωπος που γέμισε τις φυλακές με πολίτες της χώρας του, ο πρόεδρος της χώρας που συμμάχησε με τους Γερμανούς ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν ο επιτήδειος …ουδέτερος, που εξυπηρετούσε τις ορδές του Χίτλερ.

Και ομιλεί αυτός για ναζιστικές μεθόδους. Και μάλιστα από την Ελλάδα, μία χώρα όπου η Δημοκρατία είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Αναφέρθηκε στους «βάρβαρους» Έλληνες ο αρχηγός των βαρβάρων. Που σκοτώνουν ασύστολα στο Κουρδιστάν και στη Συρία. Που σκότωσαν τόσους Έλληνες στην Κύπρο.

Αλλά βρίσκει και κάνει… Όταν τον καλύπτει ο ηγέτης της αμερικανικής υπερδύναμης λογικό είναι να δρα ανεξέλεγκτα. Όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κρύβονται σε μία κρίσιμη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης. Αν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν έβλεπαν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, ο ταραξίας της γειτονιάς μας θα είχε γίνει αρνάκι. Μόνο με τις πιο ελάχιστες αλλά πραγματικές κυρώσεις.

Τον είδαμε το καλοκαίρι του 2018 όταν η Αμερική τον κτύπησε αλύπητα. Γονάτισε και παρακαλούσε. Αλλά είπαμε… Είναι σύμμαχοι και εταίροι στα χαρτιά οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι. Κρατάμε βέβαια τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ διότι την έκανε και δημόσια:

«Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της».

Είναι η ώρα να το δείξουν στην πράξη οι Αμερικανοί. Να μην κρύβονται πίσω από τις δηλώσεις τους. Να υλοποιούν τις δηλώσεις τους. Βαρεθήκαμε τα λόγια. Θέλουμε έργα…

Είναι μερικές φορές και αναγκάζεται κανείς να πει να ανοίξουμε τα σύνορα και να τους στείλουμε συντεταγμένα και συντονισμένα όλους τους μετανάστες στην Ευρώπη. Και όποιον πάρει ο χάρος… Να δούμε τι θα κάνουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

Αλλά η Ελλάδα δεν είναι η Τουρκία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πριν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Ταγίπ Ερντογάν. Δεν είναι απάνθρωποι και σίγουρα σέβονται όλες αυτές τις ψυχές των κατατρεγμένων. Αλλά γνωρίζουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει το μεταναστευτικό κύμα που επιχειρεί να στείλει ο πρόεδρος της Τουρκίας. Η μόνη επιλογή είναι η θωράκιση των συνόρων στον Έβρο και στο Αιγαίο. Το 2015 δεν γίνεται να επαναληφθεί με τίποτα, όσο και να φωνάζει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν πρόκειται να σταματήσει. Ας μην τρέφουν μερικοί της αθηναϊκής ελίτ αυταπάτες. Θα συνεχίσει. Το σχέδιο του είναι να προκληθεί επεισόδιο για να επιτεθεί. Πλέον δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία. Το γνωρίζει από πρώτο χέρι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Το ξέρει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η χθεσινή δήλωση του οποίου χαροποίησε πολλούς ανθρώπους, που δεν εμπλέκονται στα κομματικά παιγνίδια, και είναι η πλειοψηφία. Πως να το κάνουμε; Μας άρεσε να ακούμε τον κ. Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει:

Αυτό που ξέρω είναι ότι πάει πολύ η Τουρκία που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο και τμήμα της Συρίας, που παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, η τουρκική ηγεσία που καθημερινά πραγματοποιεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παριστάνει από πάνω και τον τιμητή έναντι της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο.

Όποια λάθη και αν έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος.

Και απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες και σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με πατριωτική ευθύνη.

Καμία πρόκληση δε θα πετύχει το στόχο της, καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δε θα πρέπει να μένει αναπάντητη.

Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει συνώνυμο της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Ήταν και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ωραίες κουβέντες, σταράτα λόγια, που δείχνουν ότι σε τούτη τη μεγάλη κρίση, που δημιούργησε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην πρωθυπουργός θα σταθεί στο πλευρό του σημερινού πρωθυπουργού. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη σε τούτες τις κρίσιμες ώρες, διότι μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό.

Όπως είπαμε πολλές φορές οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι σύμμαχοι και εταίροι στα χαρτιά. Εκτός αν μας εκπλήξουν…

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]