Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μυτιλήνη: Έβαψαν με μπογιές και έγραψαν «υποκρισία» σε σταυρό


Σύμφωνα με ΜΚΟ, ο σταυρός τοποθετήθηκε με σκοπό να λειτουργεί ως αποτρεπτική εικόνα για πρόσφυγες - μετανάστες για να μην πηγαίνουν στην παραλία

Ένα χρόνο μετά την τοποθέτηση του γιγάντιου σταυρού στην παραλία «Απελλή» της Μυτιλήνης, άγνωστοι τον έβαψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης με κόκκινες μπογιές και σχημάτισαν την λέξη «υποκρισία» στα ελληνικά και στα λατινικά. Η τοποθέτηση του σταυρού στην παραλία «Απελλή» είχε διχάσει και προβληματίσει μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας, προκαλώντας μία έντονη κόντρα μεταξύ αλληλέγγυων και προσφύγων - μεταναστών από τη μία και πολιτών από την άλλη.

Όλα ξεκίνησαν από μία δημόσια ανακοίνωση της ΜΚΟ «Συνύπαρξη» προς τις Αρχές για «παράνομη τοποθέτηση μεγάλου τσιμεντένιου λευκού σταυρού στην παραλία Απελλή Μυτιλήνης» όπου, όπως αναφέρονταν χαρακτηριστικά, «σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες κολυμβητές».

Μάλιστα, όπως σημείωνε η ανακοίνωση, ο σταυρός δεν προϋπήρχε αλλά τοποθετήθηκε με σκοπό να λειτουργεί ως αποτρεπτική εικόνα για τους πρόσφυγες και μετανάστες για να μην πηγαίνουν στην παραλία να κάνουν μπάνιο.


Έτσι, η ΜΚΟ ζήτησε με επιστολή της από τον Δήμο Λέσβου να απομακρυνθεί ο σταυρός από το συγκεκριμένο σημείο. Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μία μεγάλη κόντρα που είχε ως αποτέλεσμα να της «χρεώνουν» ότι «ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από τη Λέσβο για να μην ενοχλούνται οι "λαθρομετανάστες"».

Η ΜΚΟ δημοσιοποίησε την επιστολή της και μέσω της σελίδας της στο facebook όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «τα μέλη και προσωπικά η πρόεδρος, που υπέγραφε την σχετική επιστολή δέχτηκαν χυδαίες ύβρεις του πεζοδρομίου, απειλές, σεξιστικά σχόλια μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.» και διευκρίνιζε ότι δεν ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από το νησί, αλλά μόνο ο συγκεκριμένος, ο οποίος «δεν προϋπήρχε αλλά στήθηκε από αφέλεια ή από σκοπιμότητα για να αποτρέπει τους μετανάστες να έρχονται για κολύμβηση εκεί».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Μάλιστα, όπως σημείωνε η ανακοίνωση, ο σταυρός δεν προϋπήρχε αλλά τοποθετήθηκε με σκοπό να λειτουργεί ως αποτρεπτική εικόνα για τους πρόσφυγες και μετανάστες για να μην πηγαίνουν στην παραλία να κάνουν μπάνιο."


    Δηλαδη οι λαθρομεταναστες ,περαν του οτι "λιαζονται",κολυμπουν κιολας!!

    Γιατι δεν κολυμπουν στους "απεναντι" για να μην "θιγονται" ;

    Οι ξεφτυλισμενες ΜΚΟ ομως δεν αναφερουν κατι αλλο:

    Ποιος καλεσε τους λαθρομεταναστες στα νησια;

    Παντως ΟΧΙ οι νησιωτες και ο Ελληνικος λαος γενικοτερα!

    Και με ποιο δικαιωμα θα απαγορευσουν αλλογενεις και αλλοφυλοι πρωτοβουλιες του γηγενους

    πληθυσμου, ωστε να μην διδεται ισονομια στην παρανομια;

    Και αν θιγονται οι λαθρομεταναστες με τα συμβολα μας, γιατι θα πρεπει να το ανεχθουμε και να μην

    απαιτηθει να απελαθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]