Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι φοβήθηκε ο Τσίπρας και επιτέθηκε στον Ερντογάν


Της Νίκης Ζορμπά

Και ξαφνικά χθες τα σφυριά στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Κυβέρνησης για την διαχείριση του Προσφυγικού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σταμάτησαν να χτυπάνε.

Το ένα μετά το άλλο τα αρμόδια στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψαν τα "κανόνια" τους προς την Άγκυρα και συστρατεύθηκαν στην ίδια "γραμμή" κριτικής με την Κυβέρνηση για τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις.

Επιστέγασμα αυτών, η προσωπική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Ερντογάν, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πάει πολύ ο τούρκος πρόεδρος να παριστάνει τον κήνσορα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι στην Ελλάδα και να της κουνάει το δάχτυλο για καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου "όποια λάθη και αν έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης".


"Ποιοτική αναβάθμιση" της επιθετικότητας

Μια πρόχειρη και υπεραπλουστευμένη ανάγνωση της "στροφής" Τσίπρα θα ήταν η απόδοσή της στις δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν το εκλογικό σώμα να στέκεται στο συντριπτικό του ποσοστό, δίπλα στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η απάντηση σε αυτό όμως, δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν κόντρα στις παραφωνίες στελεχών του, ο ίδιος διαμήνυσε: Η κυβέρνηση έπραξε ορθά κλείνοντας τα σύνορα στον Έβρο, συνέλθετε οι no borders.

Δεν είναι αυτός πλέον συνεπώς αυτός πια ο "κωδικός" που θα ξεκλειδώσει την ερμηνεία της χθεσινής "έκρηξης" Τσίπρα απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν.

Συναγερμός

Αρμόδιες πηγές της Κουμουνδούρου, εμφανίζονται εξαιρετικά ανήσυχες για το πού το πάει η Άγκυρα , μιλώντας για "ποιοτική αναβάθμιση" της επιθετικότητας της Τουρκίας, "η οποία εγκυμονεί νέους κινδύνους".

Επ αυτού, οι ίδιες πηγές, αξιολογούν ως εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη:

1. Την παρομοίωση της Ελλάδας από τον Ερντογάν με τους ναζί.

Πρόκειται για απόπειρα του τούρκου προέδρου να "δαιμονοποιήσει" την Ελλάδα προετοιμάζοντας την κοινή του γνώμη γιατί θα πρέπει να της "επιτεθεί".

Κοινώς, στην Κουμουνδούρου ανησυχούν βαθύτατα ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και δεν θέλει το εσωτερικό του να βρεθεί ...απαράσκευο μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη.

2. Η υπερπτήση μαχητικού F-16 στον Έβρο

"Πρωτοφανή και επικίνδυνη κλιμάκωση" την χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τούτο γιατί είναι η πρώτη φορά σε βάθος εικοσαετίας ( όταν Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν στο ναδίρ των σχέσεών τους) που η Άγκυρα πραγματοποιεί παραβίαση χώρου του οποίου δεν αμφισβητεί ούτε η ίδια την ελληνική κυριαρχία.

Τούτων δοθέντων, στην ηγεσία της Κουμουνδούρου σήμανε "συναγερμός" εξ΄ ού και κρίθηκε απαραίτητο να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση.

Προς τούτο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου χθες στην Βουλή αντέδρασε έντονα απέναντι στις αιτιάσεις του Κ. Μπογδάνου ότι στελέχη ή θετικά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο πλευρό της τουρκικής προπαγάνδας ενώ ο Θεόδωρος Δρίτσας, ζήτησε χθες την εξαίρεση του εν λόγω βουλευτή από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]