Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρεις νεκροί σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ


Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι μια ομοβροντία ρουκετών στοίχισε τη ζωή σε δύο στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και ένα του στρατού της Βρετανίας στη βάση Τάτζι του Ιράκ, έξω από τη Βαγδάτη, στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) ανέφερε ότι 18 ρουκέτες κατιούσα έπληξαν τη βάση και τραυμάτισαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους. Δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των νεκρών και των τραυματιών.

"Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν ένα φορτηγό με εκτοξευτήρα ρουκετών μερικά χιλιόμετρα από το στρατόπεδο Τάτζι", ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή στην ανακοίνωση αυτή, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα για την επίθεση από τον συνασπισμό και τις ιρακινές αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι δύο στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και ένα στέλεχος του στρατού του ΗΒ σκοτώθηκαν και άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση με ρουκέτες στο στρατόπεδο Τάτζι.


Η προεδρία του Ιράκ καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως η ενέργεια αυτή "είχε στόχο την ασφάλεια της χώρας" και χαρακτηρίζοντας απαραίτητο να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα.

Η επίθεση σηματοδοτεί νέα κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της από τη μια και του Ιράν και των ιρακινών υποστηρικτών του από την άλλη.

Έπειτα από την επίθεση, την πιο φονική που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια στο Ιράκ εναντίον βάσης όπου στρατωνίζονται Αμερικανοί, αναφέρθηκαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων υποστηρικτών του Ιράν στα σύνορα Ιράκ-Συρίας, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατ’ αυτόν, τα αεροπορικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 ιρακινοί παραστρατιωτικοί.

Η επίθεση με ρουκέτες ήταν η 22η από τα τέλη Οκτωβρίου εναντίον αμερικανικών θέσεων ή συμφερόντων στο Ιράκ. Δεν αναλήφθηκε η ευθύνη για την ενέργεια. Η Ουάσινγκτον επιρρίπτει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις σε φιλοϊρανικές ιρακινές παραστρατιωτικές δυνάμεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]