Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Ο Ερντογάν τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς ένα τοίχο”


Το όραμα του "σουλτάνου" γίνεται ο εφιάλτης της Τουρκίας
Με όπλα τον εθνικισμό και τον ισλαμισμό, ο Ερντογάν βαδίζει στο τέλος που είχαν όλοι οι δικτάτορες

Της Λιάνας Μυστακίδου

Η συζήτηση στα δημοσιογραφικά έδρανα στρέφεται γύρω από το επικείμενο τέλος της εξουσίας του Ερντογάν. Η πλειοψηφία εκτιμά ότι ο σουλτάνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον τοίχο. Η πρόσκρουση είναι αναπόφευκτη. Το ερώτημα που πλανάται είναι αν θα τιμωρηθεί ή όχι για τα πεπραγμένα του.

Οι τραμπάλες μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και Ε.Ε δεν βοήθησαν στην υλοποίηση του οράματος της αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί πολεμάει ο Στρατός στη Συρία και στη Λιβύη. Για ποια ιδανικά σκοτώνονται οι φαντάροι. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι ο μόνος λόγος των στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι η παράταση της παραμονής του σουλτάνου στην εξουσία.

Το θράσος του Ερντογάν είναι τέτοιο που έφθασε στο σημείο να ζητάει την απόσυρση των συριακών δυνάμεων από την περιοχή Ιντλίμπ! Ξεχνά ότι τα εδάφη αυτά ανήκουν στην Συρία κι ότι εκείνος βρέθηκε εκεί για έναν και μοναδικό λόγο, για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία. Κάτι φυσικά που όχι μόνο δεν έκανε, αλλά αντιθέτως, την υποθάλπει και την ενισχύει. Τόλμησε να παρουσιάσει χάρτες με τα εδάφη της Συρίας και της Λιβύης εντός των τουρκικών ορίων. Πιθανότατα αυτοί είναι οι στόχοι που ονειρεύεται. Τα πράγματα, όμως, στο μέτωπο πάνε τόσο άσχημα που αναγκάζεται να αποκρύψει από τους πολίτες πολλά πράγματα. Τα θύματα της ματαιοδοξίας του μεταφέρονται στην "μητέρα πατρίδα" κρυφά και κηδεύονται χωρίς να τους αποδοθούν οι στρατιωτικές τιμές που τους αρμόζουν.


Τελευταίο χαρτί που πρόκειται να παίξει είναι οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταβάλει μια απέλπιδα προσπάθεια να ταυτίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Φεττουλλάχ Χότζα και να καταφέρει να το κλείσει υποτάσσοντας τη Δικαιοσύνη στις εντολές του. Αυτό κάνουν όλοι οι αυταρχικοί δικτάτορες, οι οποίοι στο τέλος πληρώνουν το τίμημα των πεπραγμένων του. Τα κακά, όμως, που κάνουν στην χώρα θέλουν δεκαετίες για να επουλωθούν.

Και το χειρότερο που έκανε στον τουρκικό λαό ο σουλτάνος είναι η οπισθοδρόμηση και η ισλαμοποίηση του μοναδικού κοσμικού κράτους του μουσουλμανικού κόσμου. Για παράδειγμα σε σχολικό βιβλίο που διένειμε το υπουργείο παιδείας συμβουλεύουν τα παιδιά να αποφεύγουν να πλησιάζουν τις γυναίκες που δεν συνοδεύονται από τους συζύγους, τον πατέρα ή τον αδελφό τους. Τα παιδιά δεν πρέπει να κυκλοφορούν στα σπίτια με νυχτικά ή πιτζάμες, αλλά να είναι ευπρεπώς ντυμένα. Απαγορεύεται ο χαιρετισμός ανθρώπων που πίνουν, παίζουν χαρτιά και τάβλι. Η χειραψία και ο ασπασμός άνδρα με γυναίκα είναι αντίθετη στην ηθική του Ισλάμ…

Η κραταιά Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ζητά από τις γυναίκες να δέχονται τη βία των ανδρών, να μην διαμαρτύρονται και να μην καταφεύγουν στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά να υπομένουν τα πάντα, να τα καλύπτουν και να προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους εντός της οικογένειας….

Το χειρότερο από όλα είναι η προσπάθεια μεταφοράς αυτού του σκοταδισμού και στα κατεχόμενα της Κύπρου. Θέλει να επιβάλει το τουρκικό μοντέλο και στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι γαλουχήθηκαν με άλλες αρχές κι αξίες και δεν συμμερίζονται τις ισλαμικές απόψεις.
Η Άγκυρα θέλει να κατακτήσει τα κατεχόμενα όχι μόνο εδαφικά αλλά και πνευματικά.
Ευτυχώς οι άνθρωποι αντιδρούν και δεν δέχονται το ζυγό και την υποτέλεια.

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]