Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να κλείσουν αμέσως τα θαλάσσια σύνορα


Η κατάσταση που επικρατεί στα Ακριτικά μας νησιά λόγω της πολιτικής που ακολουθεί για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες η κυβέρνηση και κατά το μάλλον ή ήττον συμπαρίσταται και η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Η κατασκευή επί πλέον κέντρων φιλοξενίας στα νησιά θα είχε νόημα μόνο αν η Ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει τις ροές και επιζητούσε τόπο για την φιλοξενία προσφύγων και λαθρομεταναστών μέχρι να γίνει ταυτοποίηση και να αποφασιστεί ποιοι θα απελαθούν και ποιοι δικαιούνται άσυλο. Όμως αυτό δεν έχει γίνει. Οι ροές συνεχίζονται με την «συνδρομή» διαφόρων ΜΚΟ και της FRONTEX.

Ποια είναι η μακροπρόθεσμη λύση που έχει η κυβέρνηση; Μόλις και οι καινούργιες κατασκευές γεμίσουν, αυτοί που συνεχίζουν να έρχονται πού θα πάνε; Το βέβαιο είναι πως η μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, η οποία ήδη μαστίζεται από την εγκληματικότητα, δεν είναι λύση, ειδικά εφ’ όσον από εκεί δεν θα μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία.


Επομένως, η μόνη λύση είναι μία. Διακήρυξη προς την ΕΕ και όλους τους Διεθνείς οργανισμούς πως τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας κλείνουν, γιατί η χώρα μας αδυνατεί να βαστάξει αυτές τις ροές. Τα θαλάσσια σύνορα να κλείσουν αμέσως με περιπολίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, όχι για να δείξουν στους μετανάστες τον δρόμο προς τα νησιά μας, αλλά για να τους επιστρέψουν στα ύδατα της Τουρκίας, η οποία θα είναι και υπεύθυνη για την διάσωση, αν οι μετανάστες διακινδυνέψουν να βυθίσουν τη βάρκα τους.

Με τα σύνορα κλειστά, θα δοθεί χρόνος για την ταυτοποίηση των μεταναστών που ήδη βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά και τον διαχωρισμό σε εκείνους που δικαιούνται ασύλου και εκείνους που πρέπει να απελαθούν αμέσως στη χώρα τους ή στην Τουρκία από όπου ήρθαν, και όπου θα έπρεπε να γίνονται οι αιτήσεις ασύλου.

Επειδή το κλείσιμο των συνόρων δεν θα είναι αμέσως αποτελεσματικό, για όσους φτάνουν με όποιο τρόπο στα νησιά, να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου για μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών, χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, εφ’ όσον αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας. Πώς γίνεται αυτή η απόφαση να ισχύει για την Ισπανία αλλά όχι για την Ελλάδα;

Η Ελληνική κυβέρνηση να απαγορέψει στις ΜΚΟ να δρουν χωρίς να έχουν ελεγχθεί προηγουμένως από το κράτος και να έχουν δοθεί από αυτό σαφείς οδηγίες.

Για τα νησιά που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος, είναι αναγκαία η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Να γίνει ξεκάθαρο πως κάθε μετανάστης που ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει ζητήσει άσυλο, οφείλει να υποτάσσεται στους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί, διαφορετικά θα απελαύνεται πάραυτα.

Μην επιτρέψετε να διαλυθεί η Ελλάδα εξ αιτίας πολέμων και άλλων δύσκολων συνθηκών διαβίωσης σε άλλες χώρες, για τα οποία η χώρα μας δεν φέρει καμία ευθύνη.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε τον επί πλέον πρόσφατο κίνδυνο για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα από τις ανεξέλεγκτες εισροές μεταναστών από όλον τον κόσμο στα νησιά μας.

IHA


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]