Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα κάνουμε γεωτρήσεις και σε άλλες θάλασσες εκτός από τις δικές μας


Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα βρισκόταν στο σκοτάδι, αλλά τώρα ανοίγεται μπροστά της μία νέα εποχή με την αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και ειδικότερα με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Το σήμα για γεωτρήσεις στη Λιβύη και αλλού έδωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην αποκαλούμενη Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του ΑΚΡ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα βρισκόταν στο σκοτάδι, αλλά τώρα ανοίγεται μπροστά της μία νέα εποχή με την αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και ειδικότερα με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

«Η χώρα μας βρισκόταν μέσα στο σκοτάδι. Εκτός από την κινητοποίηση των πηγών του νερού, της ηλιακής και αιολικής ενέργειας της χώρας μας, ανοίγουμε τις πύλες μιας νέας εποχής στην ενέργεια με τις γεωτρήσεις που διεξάγουμε στη Μεσόγειο. Δεν είχαμε πλωτά γεωτρύπανα, ούτε ερευνητικά πλοία. Τώρα διαθέτουμε δύο ερευνητικά πλοία και 3 πλωτά γεωτρύπανα», τόνισε, προσθέτοντας ότι με τον εξοπλισμό που διαθέτει πλέον η Τουρκία για εξόρυξη κάθε είδους πηγών ενέργειας, μπορεί να βοηθήσει και άλλες χώρες, σαν τη Λιβύη, όπως άφησε να εννοηθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Όπως θα κάνουμε τόσες έρευνες στις δικές μας θάλασσες, έτσι θα πάμε και σε άλλες θάλασσες να κάνουμε το ίδιο. Αποκτήσαμε αυτή τη δυνατότητα. Και στη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη, αυτή η δυνατότητα ήταν που τρέλανε κάποιους συγκεκριμένους κύκλους. Ο Χαφτάρ λαμβάνει στρατιωτική στήριξη από συγκεκριμένα μέρη. Κι εμείς με τη στήριξη που παρείχαμε στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Λιβύη με τους στρατιώτες που εκπαιδεύσαμε, αναστρέψαμε τη δομή που είχε προηγουμένως δημιουργηθεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές για τη Ρωσία, τα ΗΑΕ κ.ο.κ., χώρες που στηρίζουν στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά το στρατάρχη Χαφτάρ της Λιβύης.

Μαρία Ζαχαράκη
ΈθνοςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]