Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου χάθηκε η κυβερνητική… αθωότητα


Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου, όπου η κυβέρνηση μετά από 8 μήνες μελέτης του προβλήματος και διάλογου έχει επιστρατεύσει τα ΜΑΤ για να επιβάλλει τις αποφάσεις της έχοντας απέναντί της τους πολίτες της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου καταδεικνύουν το εξής απλό: Δεν ήταν έτοιμη, δεν είχε μελετήσει, δεν έδρασε με σχέδιο.

Ακόμη κι αν δεχθούμε ως πλήρως αληθείς τους ισχυρισμούς για οικονομικά συμφέροντα, για πολιτικά παιχνίδια, για σκοτεινούς ρόλους MKO και πάλι αυτό δεν βοηθά την κυβέρνηση.

Η απάντηση είναι μια: Αν τα γνώριζε είχε όλο το χρόνο για να τα αντιμετωπίσει. Αν δεν τα γνώριζε τότε κάποιοι δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους. Αν δεν μπορεί είναι ένα άλλης τάξης πρόβλημα…


Η εικόνα μιας κυβέρνησης που στέλνει τα ΜΑΤ, δέρνει τον κόσμο και μετά αναγκάζεται μπροστά στον κίνδυνο της γενικευμένης εξέγερσης να τα αποσύρει δείχνει ότι υπάρχει θέμα. Εξευτελίζεται η έννοια του κράτους και στέλνει μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους αρκεί να πάρουν τις καραμπίνες και να κυνηγήσουν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και των κυβερνητικών αποφάσεων.

Παρέλκει να εξετάσουμε τις δηλώσεις και το ρόλο του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Αυτός ήταν πάντα και θα έπρεπε να τον γνωρίζουν.

Η ουσία είναι ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δίνεται η τελευταία ευκαιρία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξει ότι υπάρχει κράτος που μελετά τα προβλήματα, λαμβάνει ορθολογικές αποφάσεις και τις εφαρμόζει.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για μια καθαρή ήττα που θα ανοίξει το ασκό του Αιόλου. Έχει συμβεί και στο παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα για τις κυβερνήσεις που έχασαν τον έλεγχο.

Παντελής Ζαγοριανίτης
HellasJournalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]