Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία διαψεύδει την κατάληψη της Σαρακέμπ από την Τουρκία


Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ, κάτι που ωστόσο διέψευσε ρωσική στρατιωτική πηγή, ενώ Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στη συνέχεια πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιχείρηση για να καταλάβουν και πάλι την πόλη και πως διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις.

Η ανακατάληψη της Σαρακέμπ από τους αντάρτες, εάν επαληθευθεί, θα είναι η πρώτη μεγάλη οπισθοχώρηση του συριακού στρατού στην επίθεση που διεξάγει. Πριν από τρεις εβδομάδες, οι σύροι αντάρτες είχαν χάσει τον έλεγχο αυτής της βορειοδυτικής πόλης, στην οποία διασταυρώνονται δύο κύριοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, μετά την επίθεση του συριακού στρατού για να θέσει υπό τον έλεγχό του την τελευταία ανταρτοκρατούμενη περιφέρεια της Συρίας έπειτα από εννέα χρόνια πολέμου.

Η Τουρκία έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες και βαρύ στρατιωτικό υλικό στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, πραγματοποιώντας επιδρομή στη γειτονική της χώρα για να υποστηρίξει τους αντάρτες εναντίον της επίθεσης που διεξάγουν οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Η Σαρακέμπ απελευθερώθηκε πλήρως από τις συμμορίες του Άσαντ», δήλωσε ο Νάτζι Μούσταφα, εκπρόσωπος ενός υποστηριζόμενου από την Τουρκία συνασπισμού ανταρτικών οργανώσεων, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.


Ωστόσο ρωσική στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το διέψευσε λέγοντας πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν επιτυχώς επίθεση των ανταρτών στην πόλη.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στη συνέχεια πως οι δυνάμεις του Άσαντ, υποστηριζόμενες από ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα, εξαπέλυσαν επίθεση για να καταλάβουν και πάλι τη Σαρακέμπ. «Διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις», δήλωσε στο Ρόιτερ ο τούρκος αξιωματούχος.

Πριν από τρεις εβδομάδες, αντικαθεστωτικοί απώλεσαν τη Σαρακέμπ καθώς ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ προέλαυνε μετά από εννέα χρόνια πολέμου.

Στη Σαρακέμπ διασταυρώνονται δυο βασικοί οδικοί άξονες. Η πόλη θεωρείται νευραλγικό σημείο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δίνουν έμφαση στην είδηση που προβάλλουν με πλάνα που εικονίζουν με τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καθώς προωθούνται προς τη Σαρακέμπ.

Σε ομιλία του χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει καταρτίσει σχέδιο για να διώξει τον συριακό στρατό από τις περιοχές γύρω από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ και έδωσε διορία στις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν "ως το τέλος του μήνα".

Η Τουρκία διατηρεί 12 στρατιωτικά παρατηρητήρια στη "ζώνη αποκλιμάκωσης" που συμφώνησε να ιδρυθεί με τη Ρωσία και το Ιράν το 2018.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]