Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: "Οι ΗΠΑ θέλουν να με σκοτώσουν"


Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι απειλούν τον ίδιο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24.

Σε μια ομιλία προς το κοινοβουλευτικό κόμμα του, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την αντίθεσή του στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, το οποίο είπε ότι είναι πολύ προκατειλημμένο εναντίον των Παλαιστινίων που ζουν κάτω από την ισραηλινή κατοχή.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πιστεύεται ότι …θυμήθηκε ότι οι Αμερικανοί δήθεν τον κυνηγούν, επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας και με τον τρόπο αυτό θέλει να ξυπνήσει τα αντιαμερικανικά αισθήματα των μελών του κόμματος του.


Αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τόσο εμένα όσο και τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών μου”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Επιπλέον, έχουν απειλήσει μερικά από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας. Αλλά ό, τι κάνουν, δεν θα πετύχουν”, είπε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ahval, αν και δεν έχουν αναφερθεί αξιόλογες απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας(ΜΙΤ), Hakan Fidan, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν ένα άρθρο που δημοσίευσε ισραηλινή εφημερίδα τον περασμένο μήνα ως έκκληση για τη δολοφονία του.

Ο Ερντογάν και διάφοροι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι κρατικοί θεσμοί αντιμετώπισαν ενδεχόμενες κυρώσεις πέρυσι μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης από την Τουρκία εναντίον ομάδων υπό την ηγεσία των Κούρδων που συνεργάστηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βόρεια Συρία. Η κρατική τράπεζα της Τουρκίας, Halkbank, αντιμετωπίζει επίσης δίκη αφού κατηγορείται για κατηγορίες ότι βοηθάει να σπάσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράν.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη, δήλωσε επίσης:

Η επίθεση στο Ιντλίμπ αρχή μιας νέας εποχής στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, χαρακτήρισε «ποταπή» την επίθεση κατά του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ, ενώ δήλωσε ότι «αυτή η επίθεση αποτελεί την απαρχή μιας νέας εποχής στη Συρία», αναπτύσσοντας τη νέα στρατηγική, που πρόκειται να ακολουθήσει η Τουρκία στη γειτονική της χώρα.
«Οι εξελίξεις στη Συρία μας αναγκάζουν να αλλάξουμε στρατηγική ασφάλειας και στο Ιντλίμπ και κατά μήκος όλων των συνόρων μας. Ο αριθμός των ανθρώπων που μετακινούνται από το Ιντλίμπ προς τα σύνορά μας υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο. Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε την παραμονή των ανθρώπων του Ιντλίμπ στα σπίτια τους και να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση». 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι εφόσον οι εγγυήτριες χώρες στη Συρία δεν μπορούν να σταματήσουν τις επιθέσεις της τρομοκρατικής –όπως τη χαρακτήρισε- οργάνωσης (σ.σ. της YPG – Κούρδοι της Συρίας), είναι αναπόφευκτο να το κάνει η Τουρκία.
 «Εάν δεν ληφθούν τα βήματα που αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε την επιχείρηση που ξεκινήσαμε με την Πηγή της Ειρήνης και αριστερά και δεξιά του ποταμού Ευφράτη», 
προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, προαναγγέλλοντας νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός Συρίας.
«Πρόθεσή μας δεν είναι να έρθουμε αντιμέτωποι ούτε με τους συμμάχους μας, ούτε με τους φίλους μας», επισήμανε.
Προσδοκούμε από τη Ρωσία να μας καταλάβει

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η μόνη του προσδοκία είναι η Ρωσία να κατανοήσει την ευαισθησία της Τουρκίας στο θέμα της Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι τόσο με το Ρώσο πρόεδρο όσο και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, που επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά μαζί της, συζήτησαν επίσης το θέμα της Λιβύης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ληφθούν πλέον για την εξομάλυνση της κατάστασης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]