Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίγουν κερκόπορτα στη Θράκη για... δημοψηφίσματα


«Κερκόπορτα» στη Θράκη μέσω δημοψηφίσματος για το νερό ψάχνει το τουρκικό προξενείο!
Δίχως τέλος είναι τα προκλητικά παιχνίδια του τουρκικού προξενείου στη Θράκη

Τελευταίο, η προώθηση δημοψηφίσματος σε δήμο (με μουσουλμάνο δήμαρχο), ο οποίος θεωρείται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το προξενείο και κάνει χρήση όσων ορίζει σχετικά η νομοθεσία («Κλεισθένης»).

Σκοπός όσων εφαρμόζουν το συγκεκριμένο σχέδιο είναι είτε να αναδείξουν «καταπίεση» της μειονότητας στη Θράκη είτε να θέσουν τις βάσεις για επόμενα «δημοψηφίσματα», ίσως πολύ πιο σημαντικών από αυτό.

Εν προκειμένω, στον Δήμο Ιάσμου του νομού Ροδόπης θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), μετά την καταψήφιση της σχετικής πρότασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ., καθώς και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


«Αναγκαία»

Η δημοτική Αρχή του Οντέρ Μουμίν, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις δημάρχους της Θράκης που διάκεινται ιδιαίτερα φιλικά προς το προξενείο, θεωρεί αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑ Ιάσμου, ανακοινώνοντας μάλιστα πως θα κάνει χρήση όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα. Προτίθεται, δε, να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιάσμου, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες, ο δήμαρχος, αλλά και όσοι τού εισηγήθηκαν την κίνηση αυτή ξέρουν πολύ καλά πως το δημοψήφισμα θα πρέπει να έχει την έγκριση της κεντρικής εξουσίας, κάτι που δεν θα γίνει.

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.viadiplomacy.gr, είναι ότι αμέσως η επικοινωνιακή ομάδα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη θα επιχειρήσει να καταγγείλει την Ελλάδα ότι δήθεν καταπατά τα δικαιώματα όχι μόνο των «Τούρκων μουσουλμάνων», αλλά και όλων των υπόλοιπων Ελλήνων.

Η Άγκυρα φέρεται ότι αλλάζει πολιτική στη Θράκη και η Αθήνα όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσει, αφού οι μηχανισμοί της στην περιοχή είναι σε κατάρρευση, αλλά και, έχοντας την προσοχή της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, δυσκολεύεται να βρει τρόπους αντίδρασης. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια για δημοψήφισμα προφανώς θα είναι δοκιμαστικό εν όψει των επόμενων σταδίων που σκέφτεται να εφαρμόσει η Τουρκία στη Θράκη, με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]