Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Το πρόβλημά μας δεν είναι με τη Ρωσία αλλά με τον Άσαντ


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποκλείεται να έχουν συνάντηση με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA NOVOSTI επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

''Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη Ρωσία. Πρόσφατα έγινε μια συζήτηση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η περαιτέρω συνεργασία για το ζήτημα της Ιντλίμπ. Περιμένουμε τώρα την αντιπροσωπεία της Ρωσίας. Στη συνέχεια, αν καταστεί απαραίτητο, οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συναντηθούν αυτοπροσώπως. Στόχος μας είναι να σταματήσουν οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος'', δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπακού.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με τη Ρωσία, αλλά με τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης.


'Γιατί να θέλουμε συγκρούσεις με τη Ρωσία; Ποιός πραγματοποιεί τις επιθέσεις; Το συριακό καθεστώς. Η υπομονή μας εξαντλείται και θα συνεχίσουμε να απαντάμε αν συνεχιστούν οι επιθέσεις. Είναι απαραίτητο να τους σταματήσουμε και αυτό δεν αποτελεί καθήκον μόνο της Τουρκίας, η σιωπή της διεθνούς κοινότητας είναι απαράδεκτη'', δήλωσε ο Τούρκος διπλωμάτης.

Ο Τσαβουσόγλου πρόσθεσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά για να σταματήσουν οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος.

"Αν επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, νομίζω ότι θα το επιλύσουμε μαζί με τη Ρωσία", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από μαχητές οι οποίοι πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.000 επιθέσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ.

"Υπήρξε πρόσφατα μια επικίνδυνη αύξηση της έντασης και της βίας στην Ιντλίμπ", ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία συνεχίζει να συντονίζεται με την Τουρκία και το Ιράν επί του πεδίου στη Συρία, προσθέτει στην ανακοίνωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]