Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλεγαν ψέματα για το FBI;


Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε την υπόθεση της Novartis, αλλά το FBI που ενέπλεξε πολιτικούς από την Ελλάδα. Oμως η σχετική αλληλογραφία ελληνικών και αμερικανικών Αρχών μας δείχνει ότι ουδέποτε το FBI έκανε λόγο για εμπλοκή πολιτικών. Είπε ψέματα ο πρώην Πρωθυπουργός;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαινε, ως Πρωθυπουργός, στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει περί Novartis, μόνο που δεν φορούσε το μπλε μπουφάν με το FBI στην πλάτη. Και με ελαφρά ειρωνεία στη χροιά της φωνής έλεγε στο σώμα και στον ελληνικό λαό, ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποίησε πολιτικούς αντιπάλους, αλλά το FBI που τους έβαλε στο μικροσκόπιο.

Με βάση τα στοιχεία που αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να έλεγε, εν γνώσει του, ψέματα.

Στην κατάθεση του ο αντεισαγγελέας Αγγελής παρουσίασε ένα έγγραφο των αμερικανικών αρχών, από τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς από την Ελλάδα. Για την ακρίβεια, το έγγραφο των Αμερικανών αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κατά πόσο επηρεάστηκε η πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εμφανίζοντας ένα μεταγενέστερο έγγραφο, από τον Ιανουάριο του 2018, υποστηρίζοντας ότι τότε το FBI ερευνούσε την εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.


Τι λέει αυτό το έγγραφο; Οτι το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα πρόσωπα: Λοβέρδος, Σαλμάς, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος, Σαμαράς, Στουρνάρας, Αβραμόπουλος. Στη συνέχεια του εγγράφου, το FBI αναφέρεται σε πρόσωπο που εμπλέκεται σε δωροδοκίες γιατρών. Άλλες πληροφορίες σχετικά με πολιτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν.

Το πιθανότερο έγγραφο είναι ότι το FBI απαντάει σε αίτημα της εισαγγελέως Τουλουπάκη, η οποία ζητεί από τους Αμερικανούς στοιχεία για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι, λοιπόν, λογικό, στην υπηρεσιακή απάντηση να διευκρινιστεί ότι οι πληροφορίες παρέχονται για την έρευνα αυτών των προσώπων.

Το συγκεκριμένο έγγραφο συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία. Το πρώτο έγγραφο δεν είχε την ίδια τύχη, έμεινε στα συρτάρια της Εισαγγελίας.

Η υπόθεση του FBI φαίνεται να μη στέκει. Άλλωστε το FBI δεν είχε κανένα λόγο να διερευνήσει έλληνες πολιτικούς, διερευνούσε τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας που, κατά τον αμερικανικό νόμο, δωροδοκούσε γιατρούς.

Η εξίσωση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για την κυρία Τουλουπάκη που, κάποια στιγμή, θα κληθεί στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις. Και ακόμα πιο δύσκολη για εκείνους που στήριξαν ολόκληρο πολιτικό κατηγορητήριο πάνω στο FBI. Διότι, μέχρι στιγμής, αυτό που ξέρουμε είναι ότι το FBI δεν είχε κάτι να πει.

Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]