Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λίβυος ΑΓΕΝ: Η Ελλάδα θα μπλοκάρει και εμείς...


...θα βυθίσουμε όποιο τουρκικό πλοίο πλησιάσει

Η ελληνική πλευρά θα παρέμβει για να αποτρέψει οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο προσπαθήσει να πλησιάσει στις ελληνικές ακτές και από την πλευρά μας θα χτυπήσουμε και θα βυθίσουμε όποιο πλοίο επιχειρήσει να παραβιάσει τα ύδατα της Λιβύης, είπε ο ναύαρχος Ελ Μαχντάουι.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ναύαρχος Ελ Μαχντάουι Φάρατζ δήλωσε ότι η Λιβύη και η Ελλάδα συμφώνησαν να μπλοκάρουν τη θαλάσσια λωρίδα μεταξύ του ελληνικού νησιού της Κρήτης και των ανατολικών θαλάσσιων συνόρων της Λιβύης, ώστε να κλείσει η όποια δίοδος από εκεί, για τα τουρκικά πλοία, ιδιαίτερα εκείνα που έρχονται στη δυτική Λιβύη με πυροβολικό, όπλα, αλλά και τζιχαντιστές του ISIS.

Ο Μαχντάουι δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ στο Al Arabiya Net ότι "υπάρχει μεγάλη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Λιβύης για την παρακολούθηση της κίνησης των τουρκικών πλοίων και η ελληνική πλευρά θα παρέμβει για να αποτρέψει οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο προσπαθήσει να πλησιάσει στις ελληνικές ακτές και από την πλευρά μας θα χτυπήσουμε και θα βυθίσουμε όποιο πλοίο επιχειρήσει να παραβιάσει τα ύδατα της Λιβύης για εξερεύνηση φυσικού αερίου, εξερεύνηση πετρελαίου ή πρόσβαση στα δυτικά λιμάνια της Λιβύης για τυχόν παράδοση όπλων στις πολιτοφυλακές, ειδικά στο λιμάνι Misrata".


Ανέφερε επίσης τις καλές του σχέσεις με Έλληνες αξιωματικούς, ως απόφοιτος της ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στη δεκαετία του '70.

Ο ΑΓΕΝ της Λιβύης μίλησε επίσης για "την παρουσία εποπτείας 24 ώρες το 24ωρο και σήμερα στις ακτές της Λιβύης", σημειώνοντας ότι "η Γενική Διοίκηση του στρατού της Λιβύης έχει παράσχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και μηχανισμούς για να επέμβει ο ναυτικός στόλος σε περίπτωση παραβίασης των λιβυκών υδάτων από τα τουρκικά πλοία και καταστροφή οποιασδήποτε απειλής".

Αναμένει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στέλνει όπλα και μαχητές στην πολιτοφυλακή του Al-Wefaq, λέγοντας: "Γνωρίζουμε όλοι ότι η Τουρκία έχει μεγάλο αριθμό μαχητών του ISIS και βλέπει στη Μάχη της Τρίπολης την ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτούς στέλνοντάς τους για να ενισχύσουν τις τάξεις των πολιτοφυλακών και να σκοτώσουν τους Λιβύους".

Ο Ελ Μαχντάουι επεσήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις των συμφωνιών που συνήψε η κυβέρνηση για τη συμφιλίωση με την Τουρκία όσον αφορά τη συνεισφορά της στη Λιβύη με όπλα και τρομοκράτες και την ένταξή τους σε εντάσεις με τις γειτονικές χώρες.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]