Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόεδρος Σκοπίων: Ο φόβος μας είναι μήπως γίνουμε μια δεύτερη Τουρκία


Εγκρίναμε όλους τους απαραίτητους νόμους και συμφωνίες. Και κυρίως κάναμε κάτι μοναδικό στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Για να επιλύσουμε τη διαφωνία μας με την Ελλάδα αλλάξαμε το όνομά μας από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία», είπε ο Πρόεδρος της χώρας.

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πεντάροφσκι και πάλι στο Spiegel Online. O τίτλος είναι: «Ο φόβος μας είναι μήπως γίνουμε μια δεύτερη Τουρκία».

Στην ερώτηση, τι σημαίνει για τη χώρα του το γεγονός ότι παρόλο που τα Σκόπια εκπλήρωσαν όλα τα προαπαιτούμενα για ενταξιακές διαπραγματεύσεις, προς το παρόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, μετά το βέτο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απαντά:
«…Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τους πολίτες μας, την κυβέρνησή μας και εμένα προσωπικά. Εγκρίναμε όλους τους απαραίτητους νόμους και συμφωνίες. Και κυρίως κάναμε κάτι μοναδικό στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Για να επιλύσουμε τη διαφωνία μας με την Ελλάδα αλλάξαμε το όνομά μας από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία».

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων θεωρεί το βέτο του Γάλλου Προέδρου όχι μόνο ιστορικό λάθος αλλά
«κυρίως είναι ένα στρατηγικό λάθος. Πολλοί κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί θέλουν μια Ένωση που θα είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας. Αυτό όμως δεν γίνεται εάν δεν εντάξει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων» και λίγο παρακάτω συμπληρώνει «Ο φόβος μας είναι μήπως γίνουμε μια δεύτερη Τουρκία, μια χώρα που είναι αιωνίως υπό ένταξη».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Και κυρίως κάναμε κάτι μοναδικό στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Για να επιλύσουμε τη διαφωνία μας με την Ελλάδα αλλάξαμε το όνομά μας από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία»."


    Αυτο το μοναδικο που κανατε στην συγχρονη παγκοσμια ιστορια ,ηταν να καπηλευτειτε την Ιστορια

    αλλων με τις "ευλογιες" των "συμμαχων" μας και των ξεφτυλισμενων πολιτικαντηδων μας!

    Οσο για τις "αλλαγες",μην παιρνετε ορκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό αφανισμό, πολιτιστικά σκουπίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]