Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη χορεία των αγίων ο Εφραίμ


Ύστατο «χαίρε» στον θεμελιωτή του μοναχισμού στην Αμερική

Από τα πέρατα της οικουμένης, πνευματικά τέκνα και πιστοί συναθροίστηκαν για το ύστατο «χαίρε» στον μακαριστό γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου.

Στην εξόδιο ακολουθία του πνευματικού αναγεννητή της Ορθοδοξίας στην αμερικανική ήπειρο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος τόνισε:
«Υποκλίνομαι στην αγία μορφή του γέροντος Εφραίμ με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, διότι θεμελίωσε τον ορθόδοξο μοναχισμό στην Αμερική και εγεώργησε το άγονο της πνευματικής ερήμου της χώρας μας». 
Στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου βρίσκονταν οι μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Ατλάντα Αλέξιος, Ντένβερ Ησαΐας, από το Άγιον Όρος ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Νικόδημος με συνοδεία πατέρων της Μονής και πνευματικά του τέκνα.
Από την Κύπρο, ο πρωτοσύγκελος π. Ισαάκ Μαχαιριώτης με συνοδεία πατέρων εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.


Χιλιάδες πιστοί, ευλαβικά, κατέφθασαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου, όπου εγκαταβιούσε ο αείμνηστος γέροντας τα τελευταία έτη. Περισσότεροι από 4.000 ήταν εκεί προκειμένου να αποδώσουν τον τελευταίο ασπασμό στον τέλειο υποτακτικό του οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Ανάμεσά τους, πνευματικά τέκνα του μακαριστού γέροντα, ηγούμενοι και γερόντισσες, μοναστικές αδελφότητες από την Αμερική και την Ελλάδα, και κληρικοί. Αρκετοί έφθασαν πολύ νωρίς το πρωί για τη νεκρώσιμη ακολουθία και δείπνησαν εν συνεχεία στην τράπεζα. Για τον λόγο αυτόν, οι μοναχοί έκαναν εντατικές εργασίες, ώστε η μονή να είναι έτοιμη για την υποδοχή των πιστών.

Ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ ίδρυσε τη Μονή του Αγ. Αντωνίου και συνολικά 19 μοναστήρια στην αμερικανική ήπειρο, 17 εξ αυτών στις ΗΠΑ και δύο στον Καναδά, όπου πήγε αρχικά (το 1979) για λόγους υγείας.
Όλες οι μονές υπάγονται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Καναδά.

Ο αείμνηστος Εφραίμ γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1928, στον Βόλο. Η πιστή μητέρα του εκάρη μοναχή, ενώ ο ίδιος σε ηλικία 19 ετών μετέβη στο Άγιον Όρος για να γίνει μοναχός. Εντάχθηκε στη συνοδεία του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιωάννης Μωραΐτης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]