Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαφτάρ: Κανένα έλεος στους Σύριους τρομοκράτες, που έφερε η Τουρκία στη Λιβύη


Με «κανένα έλεος» απειλεί ο στρατός του Χαφτάρ τους Σύριους τρομοκράτες που φέρεται να απέστειλε η Άγκυρα στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό του Σάρατζ.

«Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA – του στρατάρχη Χαφτάρ) έδωσε εντολές να μην υπάρξει κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία για να πολεμήσουν για τον GNA ( Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – oι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο LNA στον λογαριασμό του στο Twitter. Στο βίντεο που παρατίθεται ο στρατός του Χαφτάρ αναφέρει ότι υπάρχουν πλάνα από συγκρούσεις με Σύριους στην Τρίπολη.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύριους μισθοφόρους τρομοκράτες» τονίζεται ακόμη.


Σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες που έδωσε ο LNA εμφανίζονται δυνάμεις του Χαφτάρ να προελαύνουν προς την Τρίπολη και να καταλαμβάνουν ένα τεθωρακισμένο όχημα τουρκικής κατασκευής. Στη Λιβύη βρίσκονται ήδη οι 300 πρώτοι πιστοί στον Ερντογάν Σύροι μαχητές/ μισθοφόροι για να αγωνιστούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης ανέφερε εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναμένονται ακόμα 1.000 Σύριοι που εκπαιδεύονται σε τουρκικά στρατόπεδα πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο στρατάρχης Χαφτάρ συναντήθηκε την Κυριακή με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι. Σύμφωνα με τον LNA, συζήτησαν «τις επιπτώσεις της απειλής του κράτους της Τουρκίας που έστειλε τρομοκράτες στη Λιβύη». Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η Αίγυπτος εγκρίνει την τουρκολιβυκή συμφωνία για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]