Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταφθάνει ο Ισλαμομαρξισμός


Του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου

Ο αείμνηστος φίλος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη Γαλλία Ηλίας Γιαννακάκης (1931-2017), είχε γεννηθεί στην Αίγυπτο και ο πατέρας του ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΚ Αιγύπτου. Γνώριζε έτσι αρκετά καλά την ισλαμική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων και είχε βιώσει ο ίδιος τους τρόπους με τους οποίους προσέγγιζε κομμουνιστικά κόμματα. «Ο ισλαμισμός, μου έλεγε το 2001, μετά την 11η Σεπτεμβρίου και την επίθεση κατά την δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, είναι το χείριστο πολιτικό κοκτέιλ που μπορεί να φαντασθεί κανείς.

Πρόκειται για τη σύζευξη του ισλαμικού μίσους κατά της Δύσης με την τυφλή μαρξιστο-λενινιστική βία, στο όνομα του προλεταριάτου…»

Σήμερα, αυτή η πρόβλεψη του Ηλία Γιαννακάκη, στη Γαλλία και όχι μόνον, επαληθεύεται μέχρι κεραίας. Από καιρό έτσι, μέσω του ιστοτόπου Mediapart,που ίδρυσε και διευθύνει ένας τροτσκιστής δημοσιογράφος, ο εκδιωχθείς από την «Le Monde» Εντουϊ Πλενέλ, κυκλοφορούν περισπούδαστες «αναλύσεις» περί του «δίκαιου αγώνα» των τζιχαντιστών και διαχέεται στην κοινή γνώμη η πιο αποκρουστική αντισημιτική προπαγάνδα.Στο επίπεδο δε αυτό,είναι εντυπωσιακή η σύγκλιση ακροαριστεράς και ακροδεξιάς,που στην ουσία χρησιμοποιούν σχεδόν τα ίδια συνθήματα,με εξαίρεση τα θέματα της μετανάστευσης. Επίσης το δίκτυο Mediapart,έχει πάρει το μέρος του ισλαμιστή διανοούμενου Ταρικ Ραμανταν,ο οποίος βρίσκεται φυλακή κατηγορούμενος για σειρά βιασμών φοιτητριών του,σε πανεπιστήμια όπου δίδασκε.


Από την πλευρά τους, Ιρανοί δήθεν πολιτικοί πρόσφυγες και βορειοαφρικανικής καταγωγής ακροαριστεροί με γαλλική υπηκοότητα, αρθρογραφούν σε «προοδευτικά» φύλλα υπέρ της «Ιρανικής επανάστασης» του 1979 και ρίχνουν γέφυρες προς το καθεστώς των μουλάδων, παρά το γεγονός ότι αυτό το τελευταίο αφού τους χρησιμοποίησε κατά κόρον για να εδραιωθεί στην εξουσία, στη συνέχεια τους κυνήγησε και διέλυσε τις οργανώσεις τους. Πόσοι άραγε στη Δύση θυμούνται ποια ήταν η τύχη του κομμουνιστικού κόμματος Τουντεχ στο Ιράν,μετά το 1983,όταν 163 μέλη της ηγεσίας του εκτελέσθηκαν και φυλακίστηκαν για εσχάτη προδοσία.

Ας σημειωθεί ακόμα ότι οι ισλαμομαρξιστές έχουν ταχθεί με το μέρος του σιιτικού ισλάμ, το οποίο θεωρούν αδικημένο και προλετεριοποιημένο και καθυβρίζουν τους σουνίτες ισλαμιστές, που τους κατατάσσουν στην άρχουσα θρησκευτική και οικονομική τάξη του ισλαμικού κόσμου.

«Όλα αυτά, μας λέει ο συνάδελφος Φραντς-Ολιβιέ Γκιζμπερ, κύριος αρθρογράφος του περιοδικού Le Point και συγγραφέας, θα έχουν άσχημο τέλος.Οι παλαιές αυτοκρατορίες θέλουν να διαλύσουν την Γηραιά Ήπειρο, γιατί είναι καρφί στα μάτια τους. Ο ισλαμοαριστερισμός και η ακροδεξιά είναι σήμερα οι καλύτεροι σύμμαχοι που θα μπορούσαν να έχουν οι Ρώσοι, οι Ιρανοί και οι Νεοοθωμανοί του Ερντογκάν. Με κάθε ψυχολογικό και επικοινωνιακό μέσο επιδιώκουν να υπονομεύσουν το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και τις φιλελεύθερες αρχές του. Δυστυχώς δε, σε αυτό το άθλιο παιχνίδι απροσδόκητος σύμμαχός τους είναι και ο Τραμπ. Επείγει λοιπόν οι Ευρωπαίοι δημοκράτες να καταλάβουμε τι συμβαίνει και κυρίως να δείξουμε στους εχθρούς μας ότι ξέρουμε ποιοι είναι και τι θέλουν. Εσείς οι Έλληνες μάλιστα μην ξεχνάτε ότι είστε στην πρώτη γραμμή…».

Όντως κάποιοι από μας το ξέρουμε, οι άλλοι όμως;…

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]