Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν έφερε την παρακμή και τον σκοταδισμό στην Τουρκία


Το επίπεδο ευτυχίας των πολιτών της Τουρκίας, του Ερντογάν, έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με έκθεση που εκπόνησε το κόμμα των Κεμαλιστών (CHP). Από τις 163 χώρες, η Τουρκία κατέλαβε την 144η θέση όσον αφορά την ασφάλεια της κοινωνίας, τοποθετώντας την στην κατηγορία των μη ασφαλών χωρών. Ενώ η Τουρκία κατέλαβε την 50η θέση από 126 χώρες το 2007 όσον αφορά τη δικαστική ανεξαρτησία, έπεσε στο 104ο μέχρι το 2019.

Με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και από άλλους διεθνείς οργανισμούς, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα ετοίμασε μια έκθεση που περιείχε ανησυχητικές ειδήσεις για την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, της οποίας το επίπεδο ευτυχίας των πολιτών έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2017, η Τουρκία ήταν η 69η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, αλλά αυτό μετατράπηκε σε 79η το 2019. Ανέφερε ότι από τις 41 χώρες του ΟΟΣΑ, η Τουρκία βιώνει τα χειρότερα επίπεδα διακρίσεων. Από 163 χώρες, η Τουρκία κατετάγη 144η όσον αφορά την ασφάλεια της κοινωνίας, τοποθετώντας την στην κατηγορία των μη ασφαλών χωρών.


Εν τω μεταξύ, η Τουρκία κατατάσσεται 78η, από 132 χώρες, από την άποψη των ανθρώπων που ανέφεραν ότι φοβούνται για σωματικές επιθέσεις λόγω της εθνικότητάς τους ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η χώρα κατατάσσεται 129η από 149 χώρες από την άποψη της θρησκευτικής ελευθερίας. Όσον αφορά την ισότητα των φύλων, η Τουρκία ήταν 130η από τις 153 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, κάτι που τη έφερε πίσω από την Τυνησία και τη Νιγηρία.

Όπως έχει αναφερθεί συχνά, η Τουρκία έχει βιώσει ένα αξιοσημείωτο brain drain τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ 2016-2018, 320.000 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την Τουρκία για άλλες χώρες και ο αριθμός των εκατομμυριούχων και των επιχειρηματιών ήταν στην περιοχή των 25-30.000. Παρά το γεγονός ότι είναι η 19η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η Τουρκία κατατάσσεται 49η από 129 χώρες, στον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας, με βαθμολογία στην καινοτομία, ένα αποκαρδιωτικό 37 στα 100.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, η ποιότητα και η πρόσβαση στην εκπαίδευση στη χώρα έχει επιδεινωθεί, καθώς η Τουρκία κατατάσσεται στις χειρότερες από τις χώρες του ΟΟΣΑ, στην ανισότητα και την αδικία όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Μετά την Ταϊλάνδη και την Αργεντινή, η Τουρκία κατάφερε να έχει το χειρότερο σύστημα συνταξιοδότησης των χωρών του ΟΟΣΑ, ενώ το 2018 από 35 χώρες του ΟΟΣΑ, η Τουρκία παρουσίασε τον υψηλότερο πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων.

Ενώ η Τουρκία κατέλαβε την 50η θέση από τις 126 χώρες το 2007 όσον αφορά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, έπεσε 104η μέχρι το 2019, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σφίξει τη θηλιά του γύρω από τα δικαστήρια της χώρας. Η κατάταξη της χώρας έπεσε επίσης σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα όσον αφορά τις ελευθερίες του Τύπου και η Τουρκία έχει τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους στον κόσμο μετά την Κίνα.

Η ελευθερία του Διαδικτύου εξακολουθεί να αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα στην Τουρκία, καθώς ο αριθμός των δικτυακών τόπων που έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα αυξήθηκε κατά 258% την τελευταία τετραετία.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]