Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τί άλλαξε στο μεταναστευτικό;


Η Νέα Δημοκρατία εκλέχθηκε αυτοδύναμη για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, το οποίο διαβεβαίωνε ότι είναι μελετημένο από χιλιάδες αρίστους, καρατσεκαρισμένο από όλους τους πολιτικούς ογκόλιθους των κεντροδεξιών (εδώ δεν άντεξα να μη γελάσω) τζακιών της Μεταπολίτευσης, έτοιμο να τύχει εφαρμογής σε επίπεδο νομοσχεδίου εκάστοτε ζητήματος.

Στο μεταναστευτικό έγινε του Καρανίκα «δεν θέλουμε τους Έλληνες, θέλουμε τους μετανάστες» η είσοδος, έγινε της Τασίας το σολάριουμ, και η λοιπή εφαρμογή το προγράμματος της ΝΔ, το οποίο επαναλαμβάνω είχε χαρακτηρίσει προεκλογικά το κονκλάβιο του ante portas πρωΐνού καφέ του Μαξίμου ως υπερεπαρκές, οδήγησε σε επίσημη δήλωση του φιλότιμου αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εν ολίγοις, «μας πήρανε φαλάγγι». Τί άλλαξε;

Τίποτα δεν άλλαξε. Τίποτα.

Ορισμένοι παλαιοκομμουνιστές γνώριζαν πολύ καλά ότι το μεταναστευτικό θα προκαλέσει κίνδυνο εθνικής ασφαλείας και θα αλλοιώσει την εθνική μας ταυτότητα.

Γιατί το άφησαν να γίνει; Δεν το άφησαν να γίνει. ΗΘΕΛΑΝ να συμβεί αυτό, ακριβώς όπως ο πυρήνας Κρατερού-Κοτζιά ΗΘΕΛΕ να πουλήσουμε τη Μακεδονία.

Αυτή είναι η ιδεολογία τους. Ήταν αναμενόμενο, η πεφωτισμένη δεξιά το είχε μάλιστα δηλώσει πολλάκις με σχετικά άρθρα.

Αυτοί οι παλαιοκομμουνιστές «δικαιολογούνται».
Ο κάθε Καραμανλής όμως; Ο κάθε ένας που δεν είναι σοσιαλιστής, που πλασάρεται ως πατριώτης, γιατί ξάφνου ανακάλυψε πρόβλημα εθνικής ασφαλείας; Είναι πλήρως αποτυχημένος ως αναλυτής και δεν μπορούσε να δει το αυτονόητο προεκλογικά;


Όχι βέβαια. Ήξεραν, αλλά δεν ήθελαν να ενοχλήσουν. Έβαλαν πλάτη.
Αυτός είναι διαχρονικά ο βρώμικος ρόλος τους: να πουλάνε ψευδαίσθηση πατριωτισμού για να μαντρώσουν το 75% του λαού που αγαπάει την πατρίδα του, να το παίζουν διαφωνούντες ενώ ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να βγάζουν διάγγελμα υπέρ του ΝΑΙ όταν βλέπουν ότι θα κινδυνέψουν προσωπικά αν χαθεί η προστασία του μορφώματος που δημιουργήθηκε με εντολή του δημοκρατικά εκλεγμένου καγκελαρίου της Γερμανίας, του Αδόλφου Χίτλερ.

Ως προς την κυβέρνηση λοιπόν τίποτα δεν άλλαξε.
Υπάρχει όμως ένα διπλό πρόβλημα.
Πράκτοράς μου (του ΠΡΟ.ΠΟ.) με ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση έχει ένα Plan B που δημιουργήθηκε με εξωγενή παρέμβαση. Η λύση του Plan B επαρκεί για να αντιμετωπιστεί επαρκώς το μεταναστευτικό.

Τέλεια! Και πού είναι αυτό το «διπλό πρόβλημα»;
Αφενός, όπως μόλις ανέφερα, θα αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό και ο παλαιοκομμουνιστικός πυρήνας ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

Αφετέρου η λύση αυτή δεν είναι των Δημοκρατικών, δεν είναι Open Society.
Όχι, δεν λύνεται το πρόβλημα με κλείσιμο συνόρων. Θέλει ευφυΐα. Θέλει κάποιος να υπογράψει επώνυμα και να πάρει την ευθύνη μιας εθνικής λύσης που θα είναι και εφικτό να εφαρμοστεί και θα έχει βοήθεια από το εξωτερικό λόγω εξυπηρέτησης συμφερόντων, όχι λόγω «αλληλεγγύης».

Μένει να δούμε προς τα πού θα γύρει ο ζυγός, αν η κυβέρνηση θα επιλέξει να σωθεί η χώρα (και η ίδια) ή το μεταναστευτικό θα γίνει οι Πρέσπες της ΝΔ, όπως είπε και ο Κακλαμάνης.

Για μισό λεπτό ρε παιδιά, της ΝΔ δεν είναι αυτός;...

ΥΓ/1. Ο φίλτατος Δρούγος άργησε 3 χρόνια να θυμηθεί το ΝΑΤΟ ως μέσο επίλυσης του μεταναστευτικού. Στην Ελλάδα (πώς λέμε Ιαπωνία; καμία σχέση!) καλό θα ήταν, όχι μόνο κάποια άκρως απόρρητα να παραμένουν άκρως απόρρητα, αλλά και να μην προσπαθούν ορισμένοι να πουλήσουν τα άκρως απόρρητα ως δικές τους ιδέες γιατί ενδέχεται και να υπάρχουν αποδείξεις ιδιοκτησίας, υπηρεσιακές, και να γίνουν τελείως ρόμπα...

ΥΓ/2. Δεν είδα κάποιον εκ των πατριωτών (δεν θέλω γέλια) βουλευτών να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον ΠΘ για το αν η μεταναστευτική κρίση παράγει κίνδυνο εθνικής ασφαλείας, για τον αν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισής της σε αυτό το πλαίσιο και, αν υπάρχει, να κατατεθεί για να το μάθουμε!
Τί θυμήθηκα τώρα...: τον τιτανοτεράστιο Δένδια, ο οποίος είχε απαντήσει σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων (να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων ενός συμβουλίου) ότι δεν τα δίνει διότι είναι απόρρητα, ενώ το συμβούλιο δεν είχε συνεδριάσει, και άρα δεν υπήρχαν πρακτικά για να χαρακτηριστούν ως απόρρητα...
Κλαίγανε από τα γέλια ακόμα και τα κράσπεδα του αγνώστου στρατιώτη...
Θα μου πείτε, γιατί να ζητήσουν τα πρακτικά οι βουλευτές; Ε, με κάποιο τρόπο έπρεπε να τους πω και εγώ ο έρμος «Συνεδριάστε επιτέλους!»...

Anaconda


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]