Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάθανε ότι παραβιαζόμαστε, πλακώσανε και οι Πακιστανοί πιλότοι!


Πακιστανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε το FIR Αθηνών και δεν το καταρρίψαμε!

Έχουμε στο παρελθόν αναφερθεί στον “ρόλο” του Πακιστάν, ως συμμάχου της Τουρκίας, τόσο στην υπόθεση της κατεχόμενης Κύπρου, όσο και στα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο. Και από ό,τι φαίνεται επιβεβαιωνόμαστε, καθώς η ειδησεογραφία δείχνει ότι το Πακιστάν έρχεται να “τσιμεντώσει” τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας και στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Έτσι χθες, σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε το… Πακιστάν καθώς χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε χθες στο FIR Αθηνών ένα πακιστανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών τύπου P-3 Orion υποστηρίζοντας έτσι τις παράνομες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Το αεροσκάφος μπήκε στο FIR Αθηνών ανατολικά του Καστελόριζου, μετά συνέχισε στο FIR Λευκωσίας και κατόπιν επέστρεψε στην βάση του ακολουθώντας την ίδια πορεία αντίστροφα.


Είναι σαφές ότι στα πλαίσια της στρατηγικής του συμμαχίας με την Τουρκία, το Πακιστάν υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις για αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με αεροσκάφος άλλης χώρας, καθώς μέχρι σήμερα με εξαίρεση τα αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας και γενικότερα των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας που δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης ή το κάνουν σπάνια, στο πλαίσιο τακτικής, όλες οι άλλες χώρες το πράττουν.

ΑπορίΕίναι σαφές ότι στα πλαίσια της στρατηγικής του συμμαχίας με την Τουρκία, το Πακιστάν υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις για αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με αεροσκάφος άλλης χώρας, καθώς μέχρι σήμερα με εξαίρεση τα αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας και γενικότερα των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας που δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης ή το κάνουν σπάνια, στο πλαίσιο τακτικής, όλες οι άλλες χώρες το πράττουν.

Το ερώτημα που προκύπτει από το συγκεκριμένο γεγονός είναι η απραξία της Ελληνικής Αεροπορίας, η οποία -προφανώς με πολιτική εντολή- δεν κατέρριψε το συγκεκριμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος! Λέτε η Αθήνα να φοβάται πως το Πακιστάν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα και θα μας ρίξει πυρηνικά; Ή πως η Τουρκία θα μας κηρύξει πόλεμο εάν καταρρίψουμε ένα Πακιστανικό κατασκοπευτικό που δρα υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και σχεδίων;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Λέτε η Αθήνα να φοβάται πως το Πακιστάν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα και θα μας ρίξει πυρηνικά; Ή πως η Τουρκία θα μας κηρύξει πόλεμο εάν καταρρίψουμε ένα Πακιστανικό κατασκοπευτικό που δρα υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και σχεδίων;"


    Η απαντηση ειναι πολυ απλουστερη:

    καποια λαμογια των ΜΚΟ θα κινητοποιησουν "προσφυγες" απο το Πακισταν, που "προτιμησαν" την

    Ελλαδα για να "λιαζονται", δημιουργωντας ταραχες σε ολοκληρη την επικρατεια.

    Γνωριζουν αραγε οι Αρχες ποσοι Πακιστανοι βρισκονται στην Ελλαδα;

    Και ποσοι αραγε απο αυτους ειναι εκπαιδευμενοι απο την ΜΙΤ για προπαρασκευες υβριδικου πολεμου;

    Και αναρωτιεται ο καθε αφελης:

    Οι "ταραξιες" θα ειναι απλως οι Πακιστανοι ή και αλλοι μουσουλμανοι "προσφυγες" που θα παρουν το

    θεμα προσωπικα λογω θρησκευτικης συνειδησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]