Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστολή Αθήνας σε ΟΗΕ για ισχυρισμούς Άγκυρας «περί εθνοκάθαρσης»


Απάντηση στην Άγκυρα για το Κυπριακό έδωσε η Ελλάδα με επιστολή της στον προς τον ΟΗΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού ΟΗΕ, με την Αθήνα να τονίζει πως το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα όπου επιζητείται μια αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση βάσει του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και το κεκτημένο της ΕΕ.

Στην επιστολή, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνή Οργανισμό πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη απαντάει και στους ισχυρισμούς που διατύπωσε «περί εθνοκάθαρσης» των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκύπριους το 1963-64 ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπροσώπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου.


Συγκεκριμένα, η κ. Θεοφίλη επισημαίνει ότι η Ελλάδα συμμερίζεται πλήρως τις απόψεις που εξέφρασε στην απαντητική επιστολή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, στις 29 Οκτωβρίου και σημειώνει πως όσα αναφέρει ο Τούρκος πρέσβης, αποτελούν μία επανάληψη του τουρκικού αφηγήματος για την τουρκική εισβολή του 1974 και στρατιωτική κατοχή πλέον του 1/3 του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και των συνεχιζόμενων τουρκικών παραβιάσεων στην Κύπρο και τις θαλάσσιες ζώνες της.

Καταλήγοντας, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, και εκφράζει την ελπίδα ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα συμβάλουν στην επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων προσανατολισμένων προς αποτελέσματα, τα οποία θα οδηγήσουν σε διευθέτηση του κυπριακού, το συντομότερο δυνατό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]