Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Συνελήφθη εκ νέου ο δημοσιογράφος Αχμέντ Αλτάν


Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε αργά χθες Τρίτη τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Αχμέτ Αλτάν, μία εβδομάδα αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατείτο για τη φερόμενη συμμετοχή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Πριν την απελευθέρωσή του την προηγούμενη Δευτέρα ο 69χρονος Αλτάν βρισκόταν στη φυλακή από το 2016, δύο μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου για το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η υπόθεση του δημοσιογράφου είχε προκαλέσει παγκόσμιες επικρίσεις από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας.

Ο Ατλάν χαμογέλασε και χαιρέτισε την ώρα που οι αστυνομικοί τον έπαιρναν από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης αφού υποβλήθηκε σε τσεκ- απ σε νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.


Ο Αλτάν, ο αδελφός του και άλλοι δημοσιογράφοι είχαν αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι ανήκαν στο δίκτυο Γκιουλέν. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλτάν 69 ετών αποφυλακίστηκε έπειτα από τρία χρόνια στη φυλακή.

Όμως χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλτάν, έπειτα από την έφεση που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας εναντίον της απόφασης αποφυλάκισης του δημοσιογράφου, επεσήμανε το Anadolu.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]