Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσοχή ενόψει Πολυτεχνείου, γιατί το κλίμα είναι τεταμένο...


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Ας ελπίσουμε ότι ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου δεν θα θυμίσει κάτι από τα παλαιά και απεχθή. Ότι δεν θα γίνει το κέντρο πεδίο μάχης.

Γιατί το κλίμα είναι τεταμένο και η ατμόσφαιρα, κακά τα ψέμματα, μυρίζει μπαρούτι. Πρόσφατα συμβάντα το απέδειξαν. Βεβαίως στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης βρίσκεται ένας πολιτικός και έμπειρος και ικανός. Που γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά τη συγκεκριμένη δουλειά, το συγκεκριμένο υπουργείο. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι βέβαιο ότι έχει επίγνωση της κατάστασης και των κινδύνων, αλλά και της επικινδυνότητας να ξεφύγουν τα πράγματα.

Γι' αυτό πιστεύω ότι θα έχει κατά νου όχι μόνο ένα σχέδιο πρόληψης και καταστολής, αλλά και το πώς θα αποφευχθούν ακρότητες όχι μόνο από μπαχαλάκηδες ή όποια άτομα με παραβατική συμπεριφορά, αλλά και από εκείνους που έχουν την ευθύνη της υλοποίησης της φιλοσοφίας "νόμος και τάξη".
Και επειδή ακριβώς οι μέρες είναι... πονηρές, χρήσιμο θα είναι να αποφευχθούν όπου δεν είναι εντελώς απαραίτητο άστοχες συμπεριφορές από τα όργανα της τάξης. Να αποφευχθεί τυχόν... υπερβάλλον ζήλος. Δεν είναι... προσωπικά τα ζητήματα...


Γιατί έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό ορισμένα γεγονότα που θολώνουν την καλή δουλειά που γίνεται στο υπουργείο σε πολλαπλά επίπεδα είτε αυτό αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών και την αποκατάσταση της ευνομίας είτε επιτυχίες εξάρθρωσης εγκληματικών ομάδων. Αν λοιπόν υπάρχουν και κάποιοι θερμοκέφαλοι που περιμένουν πώς και πώς να πέσει η πρώτη μολότοφ για να εμπλακούν, ας μείνουν στα γραφεία.
Ας αναλάβουν τη δράση οι πιο έτοιμοι ψυχολογικά, που δεν επιθυμούν να... ενσαρκώσουν ρόλους σε αμερικανική αστυνομική ταινία...

Εκείνο που απαιτείται είναι σωστός σχεδιασμούς, έγκαιρη αποτροπή και ψυχραιμία. Και επειδή η πολιτική ηγεσία του υπ. Δημόσιας τάξης έχει την εμπειρία, ας ελπίσουμε ότι στο τέλος αυτής της τεταμένης περιόδου δεν θα θρηνήσουν για κατεστραμμένες περιουσίες οι κάτοικοι και οι έμποροι-επιχειρηματίες του κέντρου.

Ωστόσο, καλό θα είναι να έχουν τη σύνεση οι υπηρεσιακοί παράγοντες να διαχωρίσουν... την πρόληψη από την πρόκληση. Αν και βεβαίως, αν είναι να μιλήσουμε για πρόκληση, σίγουρα αυτή θα υπάρξει και μπόλικη από τους συνήθεις ταραξίες.
Ας ελπίσουμε όμως για το καλύτερο...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]