Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με τους πρόσφυγες


"Μην μας απειλείτε, έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες"
"Βολές" και κατά ΗΠΑ-Ρωσίας

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ότι έχουν αποτύχει να "καθαρίσουν" την ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία από τους Κούρδους ενόπλους των YPG/SDF, ενώ επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κυρώσεις της κατά της Άγκυρας για το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατ. πρόσφυγες, που θέλουν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη.

Για το ζήτημα των Κούρδων, τόνισε ότι θα το συζητήσει με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, στην αυριανή τους συνάντηση, ενώ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα έχει τηλεφωνική επαφή και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ανέφερε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στέλνει τζιχαντιστές με υπηκοότητα ευρωπαϊκών χωρών πίσω στα συγκεκριμένα κράτη, ασχέτως εάν τα τελευταία τούς δέχονται ή όχι.

"Σας τα ξαναείπαμε, αλλά μπορεί να το υποτιμήσατε. Θα ανοίξουν οι πόρτες, θα στείλουμε τζιχαντιστές και τότε να προσέξετε μόνοι σας τους εαυτούς σας. Μην προσπαθείτε να μας εκφοβίσετε με εξελίξεις στην Κύπρο", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όσον αφορά την Κύπρο είπε: "Στην ΑΟΖ μας έχουμε δικαιώματα, όμως ήρθαν χώρες χωρίς δικαιώματα και κάνουν έρευνες. Σε περιοχές εκτός της ΑΟΖ τους. Όταν εμείς κάνουμε έρευνες μιλούν για κυρώσεις. Και το 1959 μας απειλούσατε και το 1963 μας απειλούσατε".


"Δεν τηρούν το χρονοδιάγραμμα ΗΠΑ - Ρωσία"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα πει στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τηρήσει τη δέσμευση που έκαναν τον προηγούμενο μήνα να απομακρύνουν τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής YPG από τη μεθόριο μεταξύ Συρίας- Τουρκίας.

"Θα του πω, με έγγραφα για να το στηρίξουν, ότι η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε (για τη Συρία) δεν γίνεται πλήρως σεβαστή", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το αεροδρόμιο της Άγκυρας προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Τραμπ.

Συμφωνία που υπεγράφη στις 17 Οκτωβρίου κατά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς στην Άγκυρα άνοιξε τον δρόμο για την αναστολή της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας, η οποία είχε ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου στη βορειοανατολική Συρία και είχε στόχο να εκδιώξει από την περιοχή την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση της YPG από την τουρκική μεθόριο και τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας 32 χιλιομέτρων σε βάθος κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.

Βάσει μια ξεχωριστής συμφωνίας στην οποία κατέληξε η Τουρκία με τη Ρωσία στις 22 Οκτωβρίου η Μόσχα δεσμεύθηκε να απομακρύνει την YPG από άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας σε συνεργασία με τον συριακό στρατό και να ξεκινήσει κοινές περιπολίες με τον τουρκικό στρατό στο συριακό έδαφος.

"Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό να πούμε ότι οι ομάδες των τρομοκρατών έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή", τόνισε ο Ερντογάν.

"Ούτε η Ρωσία ούτε οι ΗΠΑ είναι σε θέση να απομακρύνουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις βάσει του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος", πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]