Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αξιωματική αντιπολίτευση από το περιθώριο του 4%


Του Γιάννη Σιδέρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε μήνες μετά τις εκλογές εξακολουθεί να βρίσκεται εν λιποθυμική κατάσταση, και οι μόνες ενδείξεις σκιρτήματος είναι η περιστασιακή συμπόρευση στο πεζοδρόμιο με όποιους, και για όποιο λόγο, κατεβαίνουν να διαμαρτυρηθούν.

Χθες η ΑΣΟΕΕ ήταν κλειστή από την Σύγκλητο, αλλά κάποιοι έσπασαν την κλειδαριά επαναστατικώ δικαίω, και στα κανάλια παρουσίασαν την πράξη τους ως… φιλομάθεια («για να κάνουμε μάθημα», όπως είπε ένας τους στην τηλοψία). Μαθημένοι είναι! Επί δεκαετίες οι ομοειδείς ιδεολογικές τους γενιές, απολαμβάνουν ραχατλίδικα την ατιμωρησία. Εξ αυτής της μακρόχρονης τακτικής, έχει δημιουργηθεί η ψευδής συνείδηση να θεωρούν εξ’ ορισμού ότι το δικό τους δίκιο - το δίκιο δηλαδή μιας απειροελάχιστης αφασικής μειοψηφίας – θα πρέπει να επιβληθεί στην πλειοψηφία.

Ζητούσαν συμπαράσταση από τον κόσμο, και όχι μόνο αυτοί αλλά και κάποιοι αδιανόητοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι οποίοι όταν διδάσκουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια δείχνουν υποδειγματική και υποτακτική συμπεριφορά στην αποδοχή των κανόνων, αλλά όταν αναφέρονται στο ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκουν την χαμένη επαναστατικότητά τους. Μεταξύ τους ο καθηγητής Μαρκάτος που στην εποχή του κάηκε το 1982 το Πολυτεχνείο, μαζί με έργα τέχνης, και δεν ντρέπεται, δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ποτέ, αλλά γιατί να ζητήσει από τους υποταγμένους νοικοκυραίους.


Αλλά αυτοί που άνοιξαν μια κλειστή σχολή, η οποία είχε κλείσει ακριβώς γιατί στα υπόγειά του βρέθηκε «Γιάφκα» ( λες και είμαστε στην… Τσετσενία), βρήκαν υποστηρικτές από το «ΜεΡΑ25» του γνωστού Γιάνη, και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πιο «ελαφρή» περίπτωση ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ Κλέων Γρηγοριάδης, ο οποίος εξανέστη επειδή «δύο μέλη του κόμματός μου κρατούνται στη ΓΑΔΑ και μάλιστα ο ένας είναι επιστημονικός μου συνεργάτης με πλήθος μεταπτυχιακών και σίγουρα όχι μπαχαλάκιας», όπως είπε. Και τι ήθελε ο «πλήθος μεταπτυχιακών και όχι μπαχαλάκιας» σε μια σχολή που την είχε κλείσει η Σύγκλητος και όχι η χούντα του Μητσοτάκη; Να δώσει σε κλειστή σχολή εξετάσεις για ένα επί πλέον μετατυχιακό;

Αν οι περιπτώσεις του «ΜεΡΑ25» είναι ελαφρούτσικες, πιο «βαριές» είναι οι περιπτώσεις των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, Θεανώς Φωτίου και Μερόπης Τζούφη (λόγω μεγέθους κόμματος), που παρεβρέθησαν για να συνδράμουν τα επαναστατημένα νιάτα, όπως και του πρώην υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Τελευταίος μάλλον νόμισε πως επί τέλους έκανε την εμφάνισή του στους φλεγόμενους δρόμους «με τα οδοφράγματα» το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» που ονειρευόταν. Ωσάν ελεύθερος πολιορκημένος που… ήταν στο σπίτι του, επιδόθηκε σε ένα ανορθολογικού ντελίριο. Έγραφε στο facebook: «Πάμε τώρα στο ΟΠΑ (νυν ονομασία της ΑΣΟΕΕ). Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα με το ποιοι ακριβώς είναι μέσα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες. Και ένα κλίμα ακραίας τρομοκρατίας από τα ΜΑΤ».

Άμεσο –και ανοίκειο - συνειρμό με το Πολυτεχνείο έκαναν και οι βουλευτές και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη σε «λίγες μέρες πριν τη γιορτή του Πολυτεχνείου». Παράλληλα η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε «απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά» τη δράση της Αστυνομίας, και ως προσπάθεια να ξεχαστεί το φιάσκο του Προσφυγικού» (βέβαια όταν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για αποτυχία άλλων στο Προσφυγικό, κάτι ασυνόδευτα ανήλικα στη Μόρια, αν είχαν το κουράγιο μέσα στη δυστυχία τους, θα έβαζαν τα γέλια».

Ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για 4,5 χρόνια, επανέρχεται στις περιθωριακές μεθόδους του 4% και στα αντιχουντικά φληναφήματα, όχι επειδή τα κρίνει ως τα πλέον προστατευτικά για τον λαό και το «φοιτητικό κίνημα». Απλώς δεν έχει άλλο τρόπο να αντιπολιτευθεί. Το ιδεολογικό του DNA, ακατέργαστο από τον καιρό δεκαετιών πολιτικής περιθωριοποίησης και εμπλουτισμένο μόνο με τις μονομανίες του κινηματικού «ό,τι να’ ναι, αρκεί να είναι κινηματική διαμαρτυρία», αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και όλα αυτά έγιναν αμέσως μετά την εξάρθρωση μιας τρομοκρατικής ομάδας, η οποία είχε ισχυρή δύναμη κρούσης (αλλά όχι εκπαίδευση και αυτοτραυματίζονταν μόνοι τους), μετά την ανεύρεση της γιάφκας στη ΑΣΟΕΕ. Εκεί χθες μαζεύτηκαν να «επαναστατήσουν» άντε 300 άτομα, ενώ στη βραδινή πορεία της διαμαρτυρίας λιγότερα από 1000.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι με την συμπαράσταση σε αυτό το τμήμα του λαού θα εγγράψει υποθήκες επανόδου στην εξουσία, θα είναι η χαρά του Μητσοτάκη.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]