Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πίσω από τη σχέση Τραμπ-Τουρκίας: Οι τρεις γαμπροί της εξουσίας


Στην ιδιαίτερη σχέση τριών «γαμπρών», τριών νεότερων ανδρών που συνεργάζονται μεταξύ τους και σχετίζονται συγγενικά με τους Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ, της εφημερίδας New York Times ενόψει της αυριανή επίσκεψη του τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ, υπό τον τίτλο: «Πίσω από τις σxέσεις του Τραμπ με την Τουρκία: Τρεις γαμπροί παντρεμένοι με την εξουσία».

Πρόκειται για τον τούρκο υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον σύμβουλο και γαμπρό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και τον γαμπρό του ενός τούρκου μεγιστάνα και συνεργάτη στην Άγκυρα του Τραμπ, Μεχμέτ Αλί Γιαλτσινάγκ.

Οι «NYT» αφού κάνουν αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία με αφορμή την αμερικανική αποχώρηση, τονίζουν τον ρόλο που παίζει στη σχέση Κούσνερ-Αλμπαιράκ, ο γαμπρός του στενού συνεργάτη του Τραμπ στην Τουρκία, Μεχμέτ Αλί Γιαλτσινάγκ.


«Λειτουργώντας τόσο ατομικά όσο και παράλληλα, οι τρεις άνδρες ανέπτυξαν μια άτυπη γραμμή επικοινωνίας επόμενης γενιάς μεταξύ του Τραμπ και του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη στρατιωτική του εισβολή στη Βόρεια Συρία, προγραμματίζεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ αναβάλλει επίσης τις νόμιμες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, μέλος του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, για την εγκατάσταση ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας. Και οι επικριτές λένε ότι η κυβέρνηση του Τραμπ έχει επίσης αποφύγει να επιβάλλει έντονη τιμωρία σε μια κρατική τράπεζα της Τουρκίας που δεν συμμορφώθηκε με τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν» συνεχίζει.

Τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τους Τουρκοαμερικανούς την οποία διοργάνωσε ο Γιαλτσιναγκ στο ξενοδοχείο Trump International, ο γαμπρός του Ερντογάν τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία πρέπει να ενισχύσουν την εταιρική του σχέση παρά τις διαφορές πολιτικής, που έχουν και τις οποίες αναγνώρισε. «Τότε» αναφέρει η NYT «εν μέσω της εκδήλωσης ο Κουσνερ συνάντησε τον Αλμπαιράκ ο οποίος ζήτησε από τον πρώτο να μην επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα του λόγω της αγοράς των S400 από τη Ρωσία».

Σε εκείνη την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, ο Αλμπαιράκ συνάντησε και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο «παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένο να δει μόνο τον ομόλογο του Στίβεν Μνιούτσιν, ύστερα από μεσολάβηση του Κούσνερ, ο Τραμπ δέχθηκε τον Αλμπαιράκ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]