Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά την Συρία έρχεται η σειρά της Ελλάδας


Μύθοι και αυταπάτες σχετικά με την Τουρκία

Ενώ η Τουρκία κινείται στρατιωτικά, σαρώνοντας περιοχές της Συρίας και πραγματοποιώντας γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, η Ελληνική κοινή γνώμη αλλά και οι "αναλυτές" σε μεγάλο βαθμό αντιλαμβάνονται την κατάσταση μέσα από παραπλανητικές εκτιμήσεις και αναγνώσεις γύρω από τα γεγονότα.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την προεδρική εκλογή στην Τουρκία ένας μεγάλος θόρυβος ξεκίνησε που ήθελε την πτώση του Ερντογάν, την οικονομική καταστροφή και την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας. Όλα αυτά, δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά αντίθετα διαψεύστηκαν ηχηρά.

α. Η Τουρκία ενεργεί επίθεση μεγάλης κλίμακας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία συμφώνησαν καν στην φραστική καταδίκη της πολεμικής της δράσης. Άρα, η περιβόητη «απομόνωση» είναι μόνον στο μυαλό των αναλυτών.

β. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου που αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα γενικότερα, όπως φαίνεται δεν σημαίνει για την Τουρκία τίποτα. Οι θεματοφύλακες του διεθνούς δικαίου , επίσης αδιαφορούν για την πλήρη καταπάτησή του. Το συμπέρασμα συνεπώς είναι ότι ελάχιστα μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτό.


γ. Η Ε.Ε την οποία το σύστημα θεωρεί εδώ και δεκαετίες ως την κορυφαία επιλογή συμμαχίας αλλά και πιθανής ομοσπονδίας, όχι μόνον παραμένει σε ανακοινώσεις ανάξιες λόγου αλλά και όταν αποφασίζει να δράσει όπως με το εμπάργκο όπλων, αναφέρεται μετά την εκτέλεση των παραγγελιών... που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα έχουν ξεχαστεί σε δυο μήνες. Σημειώνουμε τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που διατηρούν στην Τουρκία.

δ. Η καθολική στάση των Τούρκων αθλητών με τους χαιρετισμούς και τις δηλώσεις στο παγκόσμιο τύπο, μαρτυρούν την πλήρη ταύτιση του τουρκικού λαού στην πολεμική του προσπάθεια. Διαψεύδονται, άρα, πανηγυρικά όσοι θέλουν την αντίδραση των Τούρκων πολιτών. Έχουμε τονίσει ότι σε συντριπτικά ποσοστά και ανεξάρτητα από την προέλευση τους όλες οι δυνάμεις στην Τουρκία συμφωνούν στις εθνικές τους επιδιώξεις όπου εντάσσονται και οι, εναντίον της Ελλάδας, βλέψεις.

ε. Η επίθεση στη Συρία σημαίνει και πρακτικά το τέλος της συνθήκης της Λωζάνης. Αυτό ας το λάβουμε όλοι σοβαρά όταν αναλύουμε τις εξελίξεις. Είναι, ιδιαίτερα κρίσιμο, να απαλλαγούμε από τα σύνδρομα νομικής αντίληψης.

στ. Η Ελλάδα, μοιραία είναι ο επόμενος στόχος. Η προετοιμασία μας σε όλα τα επίπεδα και η αποδέσμευση από την παραπληροφόρηση, την ψευδολογία και την φοβική συμπεριφορά είναι κρίσιμη..

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μας οδηγούν ως πρόβατα επί σφαγήν. Μεθοδικά, προγραμματισμένα και με εναλλαγή σκυτάλης. Αφού πρώτα έφεραν μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού σε τόσο μεγάλη σύγχυση, ώστε να μη βλέπει ούτε τα προφανή.
    Το άρθρο συνάδει απόλυτα με τις χθεσινές δηλώσεις του επίτιμου Α/ΓΕΣ κ.Κ. Γκίνη ότι δεχόμαστε ολοκληρωμένη υβριδική επίθεση από την Τουρκία. Δηλαδή πετσόκομμα της εθνικής μας κυριαρχίας, μέχρι να μας πετσοκόψει και σωματικά και εδαφικά με ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας.
    Είπε ακόμη ο κ. Γκίνης ότι η Ελλάδα ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ από το 2005! Μόνον ένας τυφλός δεν το βλέπει αυτό. Που σημαίνει τι; Σημαίνει ότι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνάνε μας έχουν ήδη πουλήσει δούλους στην Τουρκία και σφαχτάρια στα σχέδια της ΝΤΠ.

    Και επειδή την κρίσιμη ώρα που πλησιάζει... από τους πάνοπλους γενίτσαρους του Ερντογάν και τους ήδη εδώ φανατισμένους Ισλαμιστές, (που και σε αυτούς θα μοιραστούν όπλα εν ριπή οφθαλμού) δε θα μας προστατεύσει κανείς παρά μόνον ο Θεός, ας βάλουμε ένα σταυρό πάνω μας, ας Του πούμε δυο λόγια συγγνώμης που Τον ξεχάσαμε την εποχή της ευωχίας και ας οπλιστούμε με το απαράμιλλο ελληνικό θάρρος -και όχι μόνον!

    Και τότε να δείτε ότι ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Όσοι και να 'ναι απέναντι μας! (ή...πίσω μας, ως εφιάλτες)

    Υ.Γ. Η στρατιωτική μας ηγεσία πρέπει πολύ να προσέξει μήπως η Τουρκία κάνει το "ντου" κατά το εορταστικό μας τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ καί εγώ μαζί σου αγαπητέ "Φιλόπατρη" λίγα πράγματα θά έχω νά επισημάνω μέ τήν σειρά μου: .Βεβαίως καί τό τουρκικό ντου ,θά είναι κάποιο εορταστικό τριήμερο.... Όμως οί Τούρκοι γιά νά είναι σίγουροι. Περιμένουν δύο ακόμα δεδομένα: Τήν εξέγερση γιά αντιπερισπασμό. ΤΏΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ [ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ]. Καί μιά κατάσταση ακυβερνησίας. Πού παρόλο τήν όποια αυτοδυναμία ή παρούσα κυβέρνηση. Ακούγονται πάρα πολλά δειλά-δειλά γιά πρόωρες εκλογές. Ίσως ό Κούλης νά θέλει νά δραπετεύσει,γιατί τόν έχουν ενημερώσει για τό τί θά γίνει. Καί σέ περίπτωση πρόωρων εκλογων. Ισχύει ή απλή αναλογική ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ. Αυτό περιμένει ό σουλτάνος. Γιά νά έχει σιγουράκι τό Αιγαίο.... κτλ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]