Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωβουλευτές καταδικάζουν τη «ζώνη ασφαλείας» της Τουρκίας στη Συρία


Ευρωβουλευτές καταδίκασαν σήμερα την επίθεση της Τουρκίας με σκοπό τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία και προετοίμασαν το έδαφος για νέες οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Άγκυρας.

«Απαιτούμε η Τουρκία να αποχωρήσει αμέσως από τη Συρία», δήλωσε ο Γερμανός κεντροδεξιός ευρωβουλευτής Μίκαελ Γκάλερ, μιλώντας εκ μέρους της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σχέδιο ψηφίσματος που θα εγκρίνουν οι ευρωβουλευτές αύριο Πέμπτη και έχει την υποστήριξη όλων των πολιτικών ομάδων καλεί για «κατάλληλα και στοχευμένα οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας».

Το κείμενο, το οποίο ενδέχεται να υποστεί ακόμη κάποιες μικρές αλλαγές, καλεί για το πάγωμα της προνομιακής μεταχείρισης των τουρκικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων προς την ΕΕ.

Ως κύρωση ύστατης καταφυγής, καλεί επίσης για την αναστολή της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Άγκυρα, ένα μέτρο που θα πλήξει το ετήσιο εμπόριο ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ και την Τουρκία ύψους 200 δισεκ. ευρώ.


Αν και οι ευρωβουλευτές δεν έχουν άμεσο λόγο σε κυρώσεις που συνδέονται με το εμπόριο, ο λόγος τους έχει μια βαρύτητα, για παράδειγμα, στη χρηματοδότηση της Άγκυρας με σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο πλαίσιο της παρατεταμένης διαδικασίας για ενδεχόμενη ένταξή της στην ΕΕ, μια επιλογή που στηρίζει η κεντροδεξιά ομάδα.

Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί επίσης να μπλοκάρει οποιαδήποτε νέα χρηματοδοτική βοήθεια προς την Τουρκία προκειμένου να διαχειριστεί τους τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της, πολλούς από τους οποίους η Άγκυρα θα ήθελε να επανεγκατααστήσει στη «ζώνη ασφαλείας».

Το κείμενο, το οποίο έχει δει το πρακτορείο Ρόιτερ, «απορρίπτει σθεναρά» τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να εγκαθιδρύσει τη ζώνη ασφαλείας και καλεί επίσης σε κυρώσεις εναντίον Τούρκων αξιωματούχων που θεωρούνται υπεύθυνοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την επίθεση στην υπό κουρδικό έλεγχο περιοχή της βόρειας Συρίας.

Καλεί επίσης για ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία υπό την εντολή των Ηνωμένων Εθνών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]