Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνω από 5.000 αφίξεις λαθρομεταναστών σε 15 ημέρες


Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές
Θεατής των συνεχών αποβάσεων η κυβέρνηση

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το μεταναστευτικό, καθώς παρά τις προσπάθειες για αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οι χιλιάδες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας στις δομές φιλοξενίας. Από τις 7 Οκτωβρίου πάνω από 5.000 άτομα πέρασαν στις ελληνικές ακτές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, την προηγούμενη εβδομάδα 2.214 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά, καταγράφοντας νέα αύξηση στις εβδομαδιαίες αυξήσεις, καθώς την εβδομάδα 7-13 Οκτωβρίου στα πέντε νησιά είχαν περάσει 1.649 άτομα.

Οι ροές συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, 21 και 22 Οκτωβρίου, καθώς διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα είτε αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε ακτές 1.218 άτομα, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό που έφτασαν στα ελληνικά νησιά από τις 7 Οκτωβρίου σε πάνω από 5.000.


Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ότι η προσπάθεια για μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, συναντά ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. Χθες κάτοικοι των Βρασνών στην Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την εγκατάσταση 380 ατόμων που μεταφέρθηκαν από το Σάμο σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Σαν αποτέλεσμα οι περίπου 380 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο (στην πλειονότητά τους οικογένειες από Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν), στη Βόρεια Εύβοια, όπου θα διαμείνουν σε μικρά παραθαλάσσια διαμερίσματα κατασκήνωσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]