Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ταλαντούχος κύριος Ερντογάν


Οι Αμερικανοί μπορεί να τον απείλησαν με σοβαρές κυρώσεις, αλλά ο Ερντογάν παίρνει αυτά που θέλει

Η Πατρίσια Χάισμιθ, χαρισματική Αμερικανίδα συγγραφέας, έγραψε πέντε αστυνομικά μυθιστορήματα με κεντρικό ήρωα τον Ρίπλεϊ. Στις πιο γνωστές από τις περίπου 20 ταινίες που γυρίστηκαν τον υποδύεται ο Αλέν Ντελόν στα νιάτα του και ο Ματ Ντέιμον. Αδίστακτος. Ανελέητος. Άγγελος του κακού. Με απόλυτη ψυχραιμία. Με ακριβείς υπολογισμούς. Με εκμετάλλευση όλων των πιθανών συσχετισμών και σχέσεων των άλλων ηρώων, προς όφελός του.

Ο Ερντογάν είναι ένας πραγματικός Ρίπλεϊ. Παραβιάζει τη μισή Χάρτα του ΟΗΕ και δεν «τρέχει» τίποτε. Και κερδίζει τα οφέλη που είχε προϋπολογίσει. Με ελάχιστες απώλειες (έως τώρα τουλάχιστον). Με μια συμφωνία (που μένει να δούμε αν τηρηθεί) θα καρπωθεί και θα κάνει buffer zone μια ζώνη «μαξιλαράκι ασφαλείας», πάνω από 3 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα συριακού εδάφους που έλεγχαν οι Κούρδοι, σύμμαχοι των ΗΠΑ στον αγώνα κατά του ISIS.


Όπως λεει η συμφωνια: Η Ασφαλής Ζώνη αρχικά θα φρουρείται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι δύο πλευρές (ΗΠΑ και Τουρκία) θα συνεργαστούν σε όλες τις πτυχές της εφαρμογής της. Αλλοι έκαναν τη δουλειά για τον Ερντογάν. Πληρωμένοι Σύροι αντικαθεστωτικοί. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν έκαναν χερσαία εισβολή.

Οι Αμερικανοί μπορεί να τον απείλησαν με σοβαρές κυρώσεις, αλλά ο Ερντογάν παίρνει αυτά που θέλει.
Οι Κούρδοι θα μείνουν ζωντανοί, αλλά θα παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό και θα φύγουν πρόσφυγες σε άλλες συριακές πόλεις ή αλλού.
Ο Ασαντ και οι Ρώσοι διατηρούν άνευ μάχης τον έλεγχο στις κομβικές συνοριακές πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι… όλοι ευχαριστημένοι δηλαδή;
Θα δείξει… 120 ώρες είναι αυτές, θα περάσουν.

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]