Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ευρωπαϊκή» Τουρκία και άλλα ανέκδοτα


Μια από τις γελοίες αντιδράσεις του ελληνόφωνου κράτους στις τουρκικές αξιώσεις: η κατάχρηση της φράσεως «τουρκικές προκλήσεις»

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά από χάρτη, ο οποίος δείχνει το ήμισυ του Αιγαίου Πελάγους ανήκον στην Τουρκία, και -όπως ήταν αναμενόμενο- ξεμύτισε Τούρκος αξιωματικός, που υπερθεματίζει.

Χαρακτηρίζει αυτή τη διεκδίκηση μειοδοτική! Ο πλειοδότης είναι ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και συνταγματάρχης ε.α. Ουμίτ Γιαλίμ.

Ουσιαστικά, αυτός ο κυριούλης είπε ότι η ημισέληνος πρέπει να απλωθεί μέχρι Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ ενθουσιασμό προκάλεσε στις πολυπληθείς τάξεις των νενέκων το γεγονός ότι δεν διεκδίκησε την Αίγινα, τη Σαλαμίνα, την Ψυττάλεια, τον Πόρο, την Yδρα, την Κυψέλη και το Παγκράτι.

Η αντίδραση του ελληνόφωνου κράτους στις τουρκικές αξιώσεις είναι η κατάχρηση της φράσεως «τουρκικές προκλήσεις». Λες και αν γράψεις 10.000 φορές τη φράση «τουρκικές προκλήσεις», τότε τα drones που κατασκευάζει η Τουρκία θα προσγειωθούν και θα... παραδοθούν, τα συστήματα S-400 που μόλις παρέλαβε η Τουρκία από τους Ρώσους θα χαλάσουν, τα κανόνια τους θα στομώσουν και όλα τα όπλα τους θα πάθουν εμπλοκή, ενώ οι ίδιοι θα επισκεφτούν ψυχαναλυτή, ο οποίος θα τους ενημερώσει ότι δεν πρέπει να προβαίνουν σε προκλήσεις.


Τα εξωφρενικά σενάρια που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι πιο πιθανά από το να προδώσει η Τουρκία τον ίδιο τον εαυτό της και να αρχίσει να συμπεριφέρεται «ευρωπαϊκά» - μια ωραία, ψυχοτρόπος καραμέλα που μασουλάμε τις τελευταίες δεκαετίες.

«Ευρωπαϊκότητα», σύμφωνα με την ελληνόφωνη ελίτ-αλήτ, είναι να καταπίνεις αμάσητες όλες τις προσβολές, να στρώνεις σβέρκο για φάπες και να κατεβάζεις παντελόνια για να κάνεις τα γούστα του βιαστή της γειτονιάς. Και όμως, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκότητα αλλά φερετζές για τη δειλία και την ανικανότητα.

Οι Τούρκοι είναι Τούρκοι, ως Τούρκοι έκαναν «καριέρα» και τουρκισμός σημαίνει επέκταση. Αν σταματήσουν να συμπεριφέρονται έτσι, θα συντριβούν από δυνάμεις οι οποίες θα διεκδικούν τον χώρο και την ισχύ τους. Εμείς νομίζουμε ότι χώνοντας το κεφάλι στην άμμο θα αποφύγουμε να απαντήσουμε στα διλήμματα της ζωής.

Μέγα λάθος! Ακόμα κι αν κρυφτούμε από τα προβλήματα, αυτά θα μας ψάξουν και θα μας βρουν.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]