Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το οικόπεδο 7 είναι στην υφαλοκρηπίδα μας


Άκυρες οι συμβάσεις της Κύπρου με Total-ENI

Tο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε την Πέμπτη την Κύπρο να μην αναθέσει εξερεύνηση για υδρογονάνθρακες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι απάντησε την Πέμπτη σε ερωτήσεις σχετικά με την υπογραφή των συμφωνιών της Κύπρου με τη γαλλική Τotal και την ιταλική Eni για διεξαγωγή έρευνας στο οικόπεδο 7, το οποίο περιλαμβάνει τμήμα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σημειώνει ότι η Άγκυρα απευθύνει "αυστηρή προειδοποίηση ότι οι μονομερείς ενέργειες της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης δεν συμβάλλουν στο να διατηρηθεί η ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο".

"Όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει και μοιραστεί με τη διεθνή κοινότητα, μέρος του δήθεν οικοπέδου 7 βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και το έχουμε καταγράψει και στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών", αναφέρει ο Ακσόι σε ανακοίνωσή του.


"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση, σε ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να προχωρήσει σε μη εξουσιοδοτημένες έρευνες για υδρογονάνθρακες και δραστηριότητες εκμετάλλευσης εντός των περιοχών της θαλάσσιας ιδιοκτησίας της και θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της", τονίζεται στην ανακοίνωση του ο Ακσόι.

"Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στην γαλλική ΤΟΤΑL και την ιταλική ΕΝΙ εντός της δήθεν κυπριακής ΑΟΖ και αγνοεί τα δικαιώματα τω Τουρκοκυπρίων. Αυτό δείχνει πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας παρά τις προειδοποιήσεις μας", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκτός αυτών, συμβουλεύει τις εταιρείες να μην προβούν σε δραστηριότητα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας "εμπιστευόμενες άκυρες άδειες" που εκδίδονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας μας εξηγησει αυτος ο βλακας γιατι υπογραφονται συμβολαια συνεχως με την Κυπριακη Δημοκρατια

    και οχι με την Τουρκια!

    Θα απαντησει βεβαια οτι ειναι παρανομα!

    Τοτε γιατι δεν εκδιδονται διεθνη ενταλματα συλληψης κατα του προσωπικου των εταιρειων

    γεωτρησης,οπως επραξε και η Κυπρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]