Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας απειλεί την Κύπρο με νέα εισβολή


Ακάρ: "Είμαστε όσο αποφασισμένοι ήμασταν το 1974"

υθείες απειλές προς την Κύπρο απηύθυνε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα Βετεράνων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το philenews.com.

Εκθειάζοντας την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, ο Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ασφάλεια της περιοχής, στην ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αναφερόμενος στην Κύπρο και τονίζοντας ότι "θα προστατέψουμε τα δίκαια και τον νόμο μας", ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσεις αρχών για τον δίκαιο διαμοιρασμό των πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και πρόσθεσε: "Όπως προστατέψαμε τα δίκαια των αδελφών μας στην Κύπρο το 1974, είμαστε αφοσιωμένοι στην ίδια αποφασιστικότητα και σήμερα. Ως εγγυήτρια δύναμη, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δίκαιά μας, όπως πηγάζει από το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των αδελφών μας στην Κύπρο".

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε ξανά στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

"Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου", είπε.


Τούρκος Αντιπρόεδρος: Δεν είναι σημαντικό το όνομα του μοντέλου λύσης για Κυπριακό

Σημαντικό για την τουρκική πλευρά δεν είναι το όνομα του μοντέλου λύσης για το Κυπριακό αλλά η λύση να συμπεριλαμβάνει πολιτική ισότητα, αποτελεσματική συμμετοχή στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και εγγυήσεις για την ασφάλεια, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Για την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι απαντούν "στις μονομερείς ενέργειες των Ε/Κ”.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ σε δεξίωση στην Άγκυρα για τον τουρισμό στα κατεχόμενα, ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι δίνουν σημασία στην ανάπτυξη του βόρειου τμήματος της Κύπρου από οικονομικής άποψης, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στο όραμα για ενίσχυση του τουρισμού των κατεχομένων.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε: "Δίνουμε απάντηση με αποτελεσματικά βήματα στις μονομερείς δραστηριότητες της ε/κ πλευράς που επιμένει να συνεχίζει αποκλείοντας τους Τ/Κ. Εμείς θα συνεχίσουμε την στάση μας υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο”.

Για το Κυπριακό, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι η συνέχιση του στάτους κβο στο νησί δεν βοηθά την οικονομική ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή, στηρίζει τη "βιώσιμη λύση και την δίκαιη πολιτική ισότητα”.

"Για μας το σημαντικό δεν είναι το όνομα του μοντέλου λύσης αλλά η λύση να συμπεριλαμβάνει την πολιτική ισότητα των Τ/Κ και την αποτελεσματική συμμετοχή στους μηχανισμούς αποφάσεων, καθώς και ρυθμίσεις που να θέτουν υπό εγγύηση την ευημερία και την ασφάλεια”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε πως "η Τουρκία δεν άφησε ποτέ τους Τ/Κ μόνους τους και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαίων και συμφερόντων τους. Και από δω και μπρος αν χρειαστεί δεν θα αποφύγει καμιά θυσία”, ανέφερε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]