Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαφνικός έρωτας της Κεραμέως με τα τζαμιά της Αθήνας


Ξενάγηση... τουρκολαγνείας διοργανώνει ίδρυμα, που τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Παιδείας

Ο θωμανολαγνεία και τουρκολαγνεία επί πληρωμή υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας! Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ένας οργανισμός που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ξενάγηση στην Πλάκα για να «διαφημίσει» το οθωμανικό παρελθόν της πόλης.

Η πρόσκληση που απέστειλε ο οργανισμός τις προηγούμενες ημέρες προϊδέαζε: «Ποιο ήταν το σπίτι του κατή; Τι ήταν ο μεντρεσές; Πόσα τζαμιά υπήρχαν στην Πλάκα; Πού ήταν ο τεκές των Μεβλεβήδων; Πού βρισκόταν το ωραιότερο τζαμί; Ποιο είναι το παλαιότερο σπίτι που σώζεται; Είναι μεταξύ των θεμάτων που θα πραγματευτούν στην ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας».

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ανασυνθέσουν «τις ψηφίδες της άγνωστης σχεδόν ιστορίας της περιόδου αυτής», καθώς και ότι ψάχνοντας τα κρυμμένα ίχνη θα ανακαλύψουν τα μυστικά της οθωμανικής Αθήνας στη γειτονιά της Πλάκας, την καθημερινότητα των Ελλήνων στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα και ποιο σημείο της Πλάκας ήταν το θρησκευτικό κέντρο των Τούρκων.


Βέβαια, όσοι θελήσουν από περιέργεια να πάνε στον περίπατο αυτό πρέπει να βάλουν και το χέρι στην τσέπη, μια και η «λαγνεία» για το οθωμανικό παρελθόν της Αθήνας κοστίζει. Το κόστος της ξενάγησης οι διοργανωτές το έχουν ορίσει σε 10 ευρώ για τους ενηλίκους και στα παιδιά έως 15 ετών η τιμή είναι πέντε ευρώ το άτομο με υποχρεωτική τη συνοδεία ενηλίκου.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης λειτουργεί υπό το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΕΔΙΣΥ και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.

Σκοπός του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σύμφωνα και με το καταστατικό του, είναι η προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής εκπαίδευσης και του ελληνικού πολιτισμού μέσω δραστηριοτήτων που αφορούν την παιδεία, την εκπαίδευση, τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Οι σκοποί αυτοί επιτυγχάνονται μέσα από τις δράσεις, τις εκθέσεις και τα προγράμματά του. Ο περίπατος στην «οθωμανική» Αθήνα, ωστόσο, δεν μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα με τους σκοπούς του ΕΚΕΔΙΣΥ και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και προφανώς δεν εξυπηρετεί πραγματικά αυτούς τους σκοπούς.

Ερωτήματα προκύπτουν για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που έχουν οι διοργανωτές από αυτή την ξενάγηση. Τη στιγμή που ο Ερντογάν εδώ και χρόνια είχε εμμονή με την επαναλειτουργία του τζαμιού «Φατίχ» στη Ρωμαϊκή Αγορά, εγκαλώντας μάλιστα την Αθήνα σε κάθε ευκαιρία ότι δεν το επαναλειτουργεί, έρχεται τώρα ένας φορέας, που τελεί μάλιστα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, να πλειοδοτήσει σε τουρκολαγνεία.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Σκοπός του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σύμφωνα και με το καταστατικό του, είναι η προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής εκπαίδευσης και του ελληνικού πολιτισμού μέσω δραστηριοτήτων που αφορούν την παιδεία, την εκπαίδευση, τα γράμματα και τον πολιτισμό. "



    Και πως συναδει αυτος ο ..."σκοπος" με το να προβαλλεται ηλιθιωδως η ιστορια ενος δυναστη που

    δεν σεβαστηκε ποτε παιδεια,εκπαιδευση, γραμματα και πολιτισμο;(!)

    Θα αναφερουν αραγε τον τεχνητο εξαλβανισμο ελληνικων χωριων της Αττικης επειδη οι κατοικοι τους

    εβλεπαν οτι οι τουρκαλβανοι μισθοφοροι και επιδρομεις δεν πειραζαν τους χριστιανους Αλβανους της

    Αττικης που ησαν ομοεθνεις και ομογλωσσοι τους;

    Θα αναφερουν τον απαισιο βοεβοδα των Αθηνων Χατζη αλη Χασεκη;

    Θα αναφερουν το κινημα των "Λεμπεσηδων" και την σφοδρη αντιπαθεια μεταξυ τουρκαλβανων και

    αλβανοφωνων Χριστιανων;

    Θα αναφερουν οτι η αλβανοφωνια ηταν συχνα ενα καμουφλαζ για να μην θανατωνονται οι αντρες και

    να μην πωλουνται οι γυναικες ως σκλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]