Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο ρωσικό drone που μπορεί να επιτεθεί στις ΗΠΑ


Την παρουσίαση -για πρώτη φορά- ενός νέου, προηγμένου τεχνολoγικά μαχητικού drone, το οποίο είναι αόρατο για τα ραντάρ και μπορεί να εξαπολύει επιθέσεις σε στόχους ακόμη κι αν αυτοί εντοπίζονται σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, έκανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το drone Okhotnik, που σημαίνει «Κυνηγός» στα ρωσικά, έχει σφηνοειδές σχήμα και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως 5.000 χλμ, ενώ στο βίντεο από την παρθενική πτήση του, που διήρκεσε περί τα 20 λεπτά, διακρίνεται να απογειώνεται και να κάνει διάφορες μανούβρες προτού προσγειωθεί ξανά στη βάση του.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, το drone είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητα έως 1.000 χλμ./ώρα και να εξαπολύει επιθέσεις τόσο μακριά - ακόμη κι εντός της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών!


Η φάση ανάπτυξης του drone της εταιρίας Sukhoi, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, διήρκεσε οκτώ χρόνια και συνιστά ένα μεγάλο βήμα για τη ρωσική πολεμική βιομηχανία σε σύγκριση με άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]