Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτό που δεν εξήγησε ο Τσίπρας


Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν είπε ούτε γιατί πρέπει να διατηρηθεί το άσυλο, ούτε γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί. Δεν εξήγησε, δηλαδή, τι προσφέρει το άσυλο στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και τι ακριβώς θα συμβεί τώρα που καταργείται

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Μιλώντας στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε, σε υψηλούς τόνους, την αντίθεση της παράταξης του στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είχε απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή του. Δεν διέθεσε, όμως, ούτε ένα λεπτό, για να μας εξηγήσει τους λόγους που το κόμμα του καταψηφίζει τη διάταξη.

Δεν είναι αστείο. Σε κανένα σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας, δεν αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η διάταξη για το άσυλο έπρεπε να παραμείνει όπως την άφησε ο ίδιος και η κυβέρνηση του. Πουθενά.

Να τι είπε κατά λέξη, αναφερόμενος στο άσυλο:
«η εκτίμησή μου είναι ότι η ΝΔ επιλέγει φέρνοντας εσπευσμένα το ζήτημα να πάει σε μια πρώτη ιδεολογική αντιπαράθεση και σύγκρουση με την αριστερά και προοδευτική παράταξη στο σύνολό της. Γι αυτό και η διαρκής επίκλησή σας όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο ΚΙΝΑΛ. Δεν ξέρω τι θα πράξει. Αναρωτιέμαι όμως. Μήπως το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν η αιτία να έχουμε προηγούμενο διάστημα κρούσματα βίας εξαιτίας της σημερινής νομικής ισχύος του πλαισίου που ισχύει τα τελευταία τρία χρόνια; Η πραγματικότητα είναι ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Δείχνετε μια ιδεολογική εμμονή. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε με το άσυλο που έχουμε σήμερα υπάρχει πρόβλημα ούτε τα υπαρκτά κρούσματα βίας και παραβατικότητας έχετε εσείς θέμα. Η ιδεολογική σας εμμονή αφορά το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο συνολικά και ότι αυτό συμβολίζει στην ελληνική κοινωνία και την πραγματικότητα».

Αν ακούσετε ή διαβάσετε προσεκτικά αυτά που λέει, θα νομίζετε ότι σας δουλεύει. Εντάξει, επισημαίνει ότι το θέμα έχει βαρύνουσα ιδεολογική σημασία για τη ΝΔ και εν προκειμένω δεν έχει άδικο. Λέει επίσης ότι η ΝΔ έχει εμμονή με το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Και εδώ ναι, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αφού η ΝΔ είναι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων, επαγωγικά συνάγεται η εμμονή της απέναντι στα δημόσια. Αυτή η θέση, βέβαια, δεν εξηγεί τι σχέση έχει το άσυλο με τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Αλλά ας πούμε ότι όλα χωράνε στο μπλέντερ μίας ομιλίας.

Οι λόγοι για τη διατήρηση του ασύλου πού είναι στα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα; Δεν υπάρχουν. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν είπε ούτε γιατί πρέπει να διατηρηθεί το άσυλο, ούτε γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί. Δεν εξήγησε, δηλαδή, τι προσφέρει το άσυλο στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και τι ακριβώς θα συμβεί τώρα που καταργείται. Αλλά και τι να πει; Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέχρι χθες Πρωθυπουργός, ισχυριστεί ότι υπάρχει θέμα με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, θα βάλουν τα γέλια και οι τσολιάδες έξω από τη Βουλή.

Η δε Φώφη Γεννηματά τα βόλεψε κούτσα-στραβά, ζητώντας επιστροφή στον νόμο Διαμαντοπούλου. Δεν ψηφίζει την κατάργηση του ασύλου, αλλά δέχεται να τη ψηφίσει με άλλους όρους. Είναι αμήχανο, αλλά και αρκετά αστείο πια.

Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]