Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οτσαλάν: «Μπορώ να λύσω το Κουρδικό σε μία εβδομάδα»


Έτοιμος για μια λύση στο κουρδικό ζήτημα, τονίζοντας μάλιστα πως μπορεί να σταματήσει τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του τουρκικού κράτους και των Κούρδων μαχητών μέσα σε μία εβδομάδα, δήλωσε πως είναι ο ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσα από τη φυλακή, την οποία γνωστοποίησαν οι δικηγόροι του, ο αρχηγός του PKK τόνισε ότι οι Κούρδοι δεν επιθυμούν ένα ξεχωριστό κράτος εντός του πλαισίου εύρεσης ενός τόπου για αυτούς, που θα είναι σύμφωνος με τις ιστορικές τουρκοκουρδικές σχέσεις.

«Προσπαθώ να δημιουργήσω έναν χώρο για τους Κούρδους. Ελάτε να λύσουμε το κουρδικό ζήτημα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι «μπορώ να τελειώσω αυτή τη συγκρουσιακή κατάσταση μέσα σε μία εβδομάδα. Μπορώ να τη λύσω, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, είμαι έτοιμος για λύση. Αλλά το κράτος χρειάζεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».


Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμος Κούρδος πολιτικός αξιωματούχος εξέφραζε μεν την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν τη συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για τη δημιουργία ζώνης ασφάλειας στη βόρεια Συρία, αλλά την ίδια στιγμή δήλωνε επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν αόριστες.

Σε αυτό αντέδρασε πάντως η Δαμασκός, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία αυτή μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας συνιστά επίθεση στη Συρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]