Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρηξη στα κατεχόμενα μετά τη συντριβή αγνώστου αντικειμένου


Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στα κατεχόμενα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας, όπου συνετρίβη απροσδιόριστης ταυτότητας αντικείμενο που πιστεύεται ότι ήταν είτε αεροσκάφος, επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο, ή πύραυλος, πάντως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο έδαφος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, που βρέθηκε στο σημείο, δήλωσε ότι το ιπτάμενο αντικείμενο φαίνεται ότι ήταν ρωσικής κατασκευής πύραυλος. «Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε ο Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης oι Μουσταφά Ακιντζί και Τολγκά Ατακάν, ενώ στο σημείο μετέβη και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.


Στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν μεταλλικά συντρίμμια, τα οποία, όπως αναφέρεται, έχουν διασκορπιστεί σε μια περιοχή έκτασης τουλάχιστον 200-300 μέτρων. Οι εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το σκηνικό γύρω από τον ακριβή τύπο αλλά και προέλευση του αντικειμένου.

Σύμφωνα με την kathimerini.com.cy, αξιωματούχοι εξετάζουν τα συντρίμμια στον τόπο της συντριβής, στην περιοχή που αποκαλείται από τις αρχές στα κατεχόμενα Τασκένδη — σ.σ. η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι το συμβάν σημειώθηκε στον Πενταδάχτυλο, στην περιοχή Βουνό.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, κάτοικοι είδαν ένα φως στον ουρανό και κατόπιν ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις.

Υπ. Άμυνας: Πληροφορίες για λάμψη κατά μήκος της γραμμής από την περιοχή Παραλιμνίου

Ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκρηξη στην μία τα ξημερώματα λαμβάνουν πολλές πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, όχι μόνο η Εθνική Φρουρά. Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Να υπάρξει κατάληξη και μετά θα ενημερώσουμε τον κόσμο έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανησυχία. Φαίνεται ότι η έκρηξη είναι στην Λευκωσία αλλά πληροφορίες λένε για μια λάμψη η οποία ήταν κατά μήκος της γραμμής από την περιοχή Παραλιμνίου. Ωστόσο δεν υπήρξαν πληροφορίες για εκρήξεις στην περιοχή»

Για το ενδεχόμενο όλο αυτό να συνδέεται με την κατάσταση στην Συρία, λόγω έντονης στρατιωτικής δραστηριότητας κατά την διάρκεια της νύχτας, ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως «δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο και διασταυρώνουμε όλες τις πληροφορίες. Μπορώ να σας πω ότι είναι ένα πιθανό σενάριο. Από την άλλη καλυτέρα να περιμένουμε για να έχουμε την πραγματική αιτία έτσι ώστε να βγουν τα συμπεράσματα και αν χρειαστούν οποιεσδήποτε ενέργειες να τις κάνουμε»,

Ερωτηθείς εάν είναι σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη ο υπουργός είπε πως αυτό γίνεται από την πρώτη στιγμή αλλά επικρατούσε και σε εκείνους αυτή η ασάφεια».

Προδρόμου: Δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε για το περιστατικό πως «γίνονται οι επαφές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ασφαλής πληροφορίες. Είναι μόνο αυτά που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα. Θα πρέπει να περιμένουμε. Είναι μια υπενθύμιση πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί από το σημείο δήλωσε ότι, «Αν και δεν είναι γνωστό για το τι ακριβώς πρόκειται, γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για ένα στρατιωτικό αντικείμενο που ήρθε από το εξωτερικό, είτε drone, είτε πύραυλος, είτε αεροσκάφος», επίσης δηλώνει ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το αντικείμενο δεν έπληξε κατοικημένη περιοχή και προσθέτει, «Η Κύπρος απόψε έλαβε το μερίδιό της από τον πόλεμο που συνεχίζεται στην περιοχή. Ο κ. Ακιντζί δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το εναέριο μέσο να είναι ρωσικής προέλευσης.

Ο «Υπουργός Συγκοινωνιών» δήλωσε ότι δεν πρόκειται για drone ή αεροπλάνο. Ο Τολγκά Ατακάν, μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Ακιντζί, δήλωσε ότι η εικόνα θα ξεκαθαρίσει το πρωί. Επίσης, τόνισε ότι τα συντρίμμια έχουν σκορπιστεί σε μεγάλη περιοχή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]