Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας μπροστά στη μοίρα του


Παραιτημένος, ηττημένος σκέφτεται την επόμενη ημέρα
Η ώρα της κρίσης έφτασε για έναν πρωθυπουργό που θα έφερνε την ελπίδα και που φεύγει έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε πολιτική χωματερή

Αντιμέτωπος με τον Γολγοθά του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε έξι ημέρες από σήμερα θα κληθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να αναζητήσει την καλύτερη λύση για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι δημοσκοπήσεις, και αυτή που θα παρουσιάσει σήμερα το in.gr, δείχνουν ότι η «ώρα των πολλών» σήμανε στις 26 Μαίου και συνεχίζει να είναι η ίδια και σήμερα. Μόνο που οι πολλοί βρίσκονται μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι αποφάσεις για τη ζωή μας δεν περνάνε σίγουρα από την Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να παλινδρομεί, την ίδια στιγμή που τα περισσότερα κορυφαία στελέχη έχουν εξαφανιστεί. Που είναι ο Τσακαλώτος, ο Σταθάκης, ο Σκουρλέτης, ο Δραγασάκης, ο Φλαμπουράρης ή ο Βούτσης;

Ολοι παραιτημένοι

Ανούσιες συνεντεύξεις χωρίς καμιά διάθεση για πάλη, παραιτημένοι στη μοίρα τους ή προσπαθώντας να βγουν από το κάδρο της βαριάς ήττας που έρχεται.

Ο δε πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι πλέον όχι μόνο δεν είναι άχαστος αλλά την Κυριακή θα έχει φάει και ένα 3-0, βρίσκεται σε αποδρομή. Η απόφασή του να πάει στον Σκάι και να δώσει συνέντευξη εκεί όπου έφτυνε μέχρι σήμερα, ασφαλώς δείχνει την απελπισία του. Αραγε ο Πολάκης με τα διεφθαρμένα ΜΜΕ με τα οποία ήταν μόνος τους και όλοι απέναντί του, τι θα λέει όταν δει τον Τσίπρα να περνά την πόρτα του κτιρίου του Νέου Φαλήρου;


Εξι ημέρες πριν από τις κάλπες, η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Αν και είναι άκομψο να προβλέψει κανείς τη βούληση του ελληνικού λαού, αυτό που φαίνεται είναι ότι η ΝΔ κερδίζει άνετα με ποσοστό πάνω από αυτό των ευρωεκλογών σίγουρα και με την τάση να δείχνει ότι μπορεί να αγγίξει το 40%.

Η αυτοδυναμία είναι το τελικό στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να έχει μια θητεία «καθαρή» και χωρίς εκβιασμούς.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αντέχει με ποσοστά πάνω από αυτά των ευρωεκλογών και υπό προϋποθέσεις κοντά στο 30%. Αυτό σημαίνει ότι ο Τσίπρας θα χάσει το θρόνο του Μαξίμου αλλά δεν θα θεωρήσει εαυτόν ηττημένο. Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ως του βασικού κεντροαριστερού πόλου θα είναι το μεγάλο του στοίχημα ώστε να επανέλθει στην εξουσία όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα μπορεί να διώξει τα βαρίδια του κόμματος και τους «δεινόσαυρους» και να ξεκινήσει να φτιάξει ένα νέο φορέα ο οποίος θα αποτελείται από τη γενιά των 40άρηδων.

Και θα προσπαθήσει να «βάλει χέρι» για τα καλά στον κεντρώο χώρο ώστε να δημιουργήσει το «νέο ΠΑΣΟΚ» που τόσο επιθυμεί.

Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα όμως θα πρέπει να κάνει αυστηρή αυτοκριτική και να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Γιατί πρόδωσε την ελπίδα που δεν ήρθε ποτέ;

Γιατί επί 4,5 χρόνια κυβέρνησε με αλαζονεία, θράσος, ανηθικότητα που δεν συνάδει με τις αρχές της Αριστεράς;

Γιατί έγινε ο καλύτερος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να του ανάψει λαμπάδα για τα τόσα τραγικά λάθη που έκανε ώστε να επαναφέρει τη Δεξιά στην εξουσία;

Γιατί η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα και θα απαιτηθούν πολλά να γίνουν προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα; Σε όλα τα επίπεδα. Στην οικονομία, τη Δικαιοσύνη, την αποκατάσταση των Θεσμών, στην ανεξαρτησία των Αρχών, στον σεβασμό του αντιπάλου.

Στο δρόμο προς τις κάλπες, όμως, είναι ακόμη στρωμένος με αγκάθια για τον πρωθυπουργό ο οποίος έχει χάσει κάθε προτέρημα είχε. Πλέον τα χαρίσματα που μετέτρεψαν τον Τσίπρα από «βάτραχο» της Αριστεράς σε «πρίγκιπα» παντοδύναμο στο πολιτικό σύστημα έχουν χαθεί.

Χάθηκαν τα προτερήματα

Ο «μπαλκονάτος», συμπαθής, εύγλωττος αλλά και τόσο κυνικός Αλέξης δεν είναι πια μαζί μας. Ο κόσμος βλέπει έναν κουρασμένο, αλαζόνα πρωθυπουργό που έκανε τα πάντα για να διασώσει τη θέση του και που πληρώνει το τίμημα της αδυναμίας του να καταλάβει τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Σε μία εβδομάδα θα έχουμε νέο πολιτικό τοπίο, πιθανότατα με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά από διαφορετικά μετερίζια. Ο Μητσοτάκης θα είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο Τσίπρας θα μαζεύει τα κομμάτια του και θα αναρωτιέται: Γιατί έπαιξε με τον Καμμένο, γιατί χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη, γιατί επέτρεψε τον Πολακισμό, γιατί αγκάλιασε τον Καραμανλισμό και τώρα τον απαρνιέται, γιατί έκανε τόσες πολλές κωλοτούμπες που πλέον ο κόσμος έχει χάσει το μέτρημα.

Θα είναι η πρώτη του ήττα μετά από χρόνια. Και θα είναι ένα καλό μάθημα για όσες προδοσίες προσέφερε σ’ αυτούς που τον πίστεψαν.

Βασίλης Σ. Κανέλλης
IN



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]