Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Ενεργοποιήσαμε τις γεωτρήσεις - Λύση win win για το φυσικό αέριο»


Διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο στην Κύπρο ζητάει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως η ενεργοποίηση των γεωτρήσεων από πλευράς Τουρκίας έστειλε το μήνυμα σε όλους «πως είμαστε σοβαροί. «Η αρχή μας είναι το win-win» στην κυπριακή ΑΟΖ, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία και τη Σύνοδο του G20, ο Ερντογάν, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι «στην περιοχή έχουν δικαιώματα η Τουρκία και η βόρεια Κύπρος».


«Όλο το λέω: η Ελλάδα έχει δικαίωμα να μιλάει, είναι εγγυήτρια δύναμη, όπως και η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και εμείς. Οσο για το θέμα των θαλασσών, στους πόρους που υπάρχουν εκεί έχουν ίσα δικαιώματα όσοι ζουν στην Κύπρο. Όμως, αν πείτε πως αυτό θα το κάνουμε υπό τον έλεγχο της νότιας Κύπρου, αυτό δεν μπορούμε να το εγκρίνουμε. Η νότια πλευρά με την βόρεια θα κάτσουν σε ένα τραπέζι και θα αποφασίσουν τη διανομή, αν και δεν έχει βρεθεί κάτι. Συνεχίζονται οι γεωτρήσεις. Εμείς ενεργοποιήσαμε τις γεωτρήσεις. Τώρα κατάλαβαν πως είμαστε σοβαροί. Βέβαια, εμείς ξέρουμε να μοιραστούμε. Η αρχή μας είναι το win-win» υπογράμμισε.

Όπως είπε, η Τουρκία έχει δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη. «Η Τουρκία έχει καθήκοντα ως εγγυήτρια δύναμη της βόρειας Κύπρου, σε περίπτωση που αυτή δεχθεί επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «ακατανόητη» την σχετική απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]