Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεσσαλονίκη: Εμπρηστικές επιθέσεις σε τουρκικά διπλωματικά οχήματα


Δύο περιστατικά με διαφορά δέκα λεπτών μεταξύ τους και σε κοντινή απόσταση. Δύο οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς και ζημιές προκλήθηκαν σε άλλα τέσσερα

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να καταστρφούν ολοσχερώς δύο οχήματα.

Ειδικότερα, στις 4.45, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε διπλωματικό όχημα Τούρκου δικηγόρου που βρισκόταν παρκαρισμένο στην οδό Χάλκης, με αποτέλεσμα αυτό να καεί ολοσχερώς και να προκληθούν ζημιές δύο ακόμη παρακείμενα οχήματα.

Δέκα λεπτά μετά, στις 4.55 πυρκαγιά από εμπρηστικό μηχανισμό σημειώθηκε σε ένα ακόμα τουρκικό διπλωματικό όχημα, στη συμβολή της οδού Καλλιδοπούλου και Σουλιώτη. Το όχημα κάηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε δύο παρακείμενα οχήματα.

Και στα δύο σημεία επιχείρησαν συνολικά 4 οχήματα με 13 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα περιστατικά εξετάζει η Κρατική Ασφάλεια.


Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τους εμπρησμούς οχημάτων των Τούρκων διπλωματών

Απαράδεκτες και ανεύθυνες ενέργειες, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών, τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε αυτοκίνητα διπλωματών στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για εμπρησμούς που προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του Τουρκικού Προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, οι ενέργειες αυτές «είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν τον στόχο τους» τονίζει το ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.

Απαράδεκτες και ανεύθυνες ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]