Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ευρωπαίοι "τρέμουν" να συζητήσουν το μεταναστευτικό με τον Σαλβίνι!


Την Παρασκευή 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο η καθιερωμένη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των 28 χωρών μελών της ΕΕ. Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το μεταναστευτικό-προσφυγικό και η πολιτική επαναπατρισμού των άτυπων μεταναστών. Ο αρμόδιος υπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δεν συμμετείχε στη σύνοδο διότι ήταν καλεσμένος σε απογευματινή εκπομπή infotainment γνωστής Ιταλίδας παρουσιάστριας, προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του περί μεταναστευτικού και επαναπατρισμού «λαθρομεταναστών», ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του, «πρέπει να είναι υποχρεωτικός».

Πριν από την εκπομπή συμμετείχε σε συγκέντρωση της Λέγκας στα χωριά Ρωμάνο της Λομβαρδίας και Νοβάτε Μιλανέζε, όπου εκφώνησε πύρινες ομιλίες με θέμα το μεταναστευτικό και τις απαιτούμενες διαδικασίες επαναπατρισμού. Μετά την εκπομπή έτρεξε στο χωριό Παντέρνο Ντουνιάνο, όπου επίσης είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους οπαδούς και ψηφοφόρους του για το μεταναστευτικό και τις διαδικασίες επαναπατρισμού.

Η προηγούμενη σύνοδος των 28 υπουργών Εσωτερικών είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Και τότε ψηλά στην ατζέντα ήταν το μεταναστευτικό και οι διαδικασίες επαναπατρισμού. Και τότε ο Σαλβίνι είχε ειδοποιήσει τους ομολόγους του ότι, δυστυχώς, δεν μπορούσε να συμμετάσχει διότι είχε ειλημμένη υποχρέωση στην πόλη Ποτέντζα, όπου προήδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη με τον δήμαρχο, τον έπαρχο και τον διορισμένο νομάρχη, καθώς και τους επικεφαλής της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.

Ο υπουργός απαίτησε αυστηρό έλεγχο των άτυπων μεταναστών και κατήγγειλε την Ευρώπη που αδιαφορεί για τις διαδικασίες επαναπατρισμού. Αμέσως μετά τη σύσκεψη συμμετείχε σε εκδήλωση διοργανωμένη από την τοπική οργάνωση της Λέγκας. Κατά τη διάρκειά της, μεταξύ φασιστικών χαιρετισμών και με σημαίες τρικολόρε με κέλτικους σταυρούς, ανέπτυξε τις ιδέες του περί μεταναστευτικού και καυτηρίασε την Ευρώπη που ακόμη δεν έχει επεξεργαστεί μια ενιαία πολιτική επαναπατρισμών.


Οι πάντες γνωρίζουν

Ακόμη πιο πριν, στις 7 Φεβρουαρίου, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Βουκουρέστι. Και αυτή τη φορά στην ατζέντα βρισκόταν το μεταναστευτικό και τις διαδικασίες επαναπατρισμού. Και αυτή τη φορά ο Ιταλός υπουργός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, διότι ήταν καλεσμένος στην Πεσκάρα και αμέσως μετά στο χωριό Μπούσι σουλ Τιρίνο, προκειμένου να ενημερώσει τον εκεί πληθυσμό για ποιο λόγο η Ευρώπη αδιαφορεί για το μεταναστευτικό και δεν ασχολείται με τους επαναπατρισμούς.

Αλλά και στις 6 Δεκεμβρίου 2018 οι 28 υπουργοί Εσωτερικών είχαν συνεδριάσει στις Βρυξέλλες. Και σε αυτή την περίπτωση έγινε, όπως προβλεπόταν στην ατζέντα, συζήτηση για το μεταναστευτικό. Ελήφθησαν μάλιστα και κάποιες αποφάσεις αναφορικά με τις διμερείς συμφωνίες επαναπατρισμού που προωθεί η ΕΕ με τις αφρικανικές χώρες. Θέμα που αφορά άμεσα την Ιταλία, καθώς είναι Αφρικανοί ο κύριος όγκος των μεταναστών και προσφύγων που συσσωρεύονται στις ακτές της Λιβύης προκειμένου να διασχίσουν τη Μεσόγειο μέχρι τις ιταλικές ακτές.

Όμως, ο Σαλβίνι δεν κατάφερε τελικά να μεταβεί στην πρωτεύουσα του Βελγίου διότι ήταν απασχολημένος στο τουίτερ να χαρακτηρίζει «radical chic» τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Πάμελα Άντερσον και να λέει στον ποδοσφαιριστή Τζενάρο Γκατούζο ότι «γρυλίζει». Όλα αυτά διότι οι προαναφερθέντες είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν δημόσια τις απόψεις του για το μεταναστευτικό και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πραγματοποιείται ο επαναπατρισμός των άτυπων μεταναστών.

Μετά το βομβαρδισμό χαρακτηρισμών, συνοδευόμενων με τα αναπόφευκτα πλέον σέλφι, ο Ιταλός υπουργός επισκέφθηκε το στούντιο ιδιωτικού καναλιού, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει διεξοδικά τις απόψεις του περί μεταναστευτικού και επαναπατρισμού, εξηγώντας πόσο πολύ θα ήθελε να πάει και να πει κατάμουτρα στους Ευρωπαίους τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για το μεταναστευτικό και τους επαναπατρισμούς.

Οι πάντες όμως στην Ιταλία γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ‘γραφειοκράτες των Βρυξελλών’ τρέμουν μπροστά στην ιδέα να συναντήσουν τον Σαλβίνι και γι’ αυτό αποφεύγουν συστηματικά να συζητήσουν μαζί του το μεταναστευτικό και την πολιτική επαναπατρισμού της ΕΕ.

Δημήτρης Δεληολάνης
SLPress



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]